Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Eksploracja

(1/10) > >>

derri:
Witam wszystkich serdecznie!

Od niedawna gram w eve, nie szczędzę sobie czasu na forach i guidach ale mam jednak pewne pytanie, które chciałbym zadać bezpośrednio bardziej doświadczonym :) Otóż - jestem na etapie battlecruiserów, zacząłem robić misje 3go lvlu i jest przyjemnie. Ale. Interesuje mnie to co wyczytałem o eksploracji i teraz:
- czy na tym etapie gry ma sens skillowanie pod eksplorację?
- czy "znaleziska" (mam na myśli te przy których trzeba wydobywać/walczyć, bo reszta to jasna sprawa) będę w stanie "obsłużyć" sam?
- i przede wszystkim - jak jest z opłacalnością eksploracji? mając na względzie isk/hour - czy bardziej opłaca się jednak poświęcić ten czas na misje? a jak ma się to finansowo np. do kopania?
- czy może ktoś jest w stanie polecić mi inną mini-profesję wartą uwagi? bo nie znalazłem żadnego guide'a szerzej opisującego tego typu możliwości

Sprawa druga (pewnie banał, wybaczcie): czy mając alt'a na tym samym koncie mogę przekazywać kasę/itemy między postaciami? ewentualnie - czy np. po oznaczeniu bookmarka po eksploracji, mogę jakoś tą lokację odnaleźć już na innej postaci?

I ostatnia - czy opłaca się robić alt'a dajmy na to pod kopanie czy to kompletna strata czasu? Tzn. ujmując sprawy krócej - czy bardziej opłacalne będzie granie for fun [misje, eksploracja, pvp] jedną postacią, a w wolnym czasie kopanie drugą, czy zarobki są na tyle porównywalne, że kierować się tylko tym co mnie bardziej bawi? :) Bo jednak po coś ludzie kopią ;P

Z góry dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieję, że za bardzo się nie rozwlekłem :)

Pozdrawiam wszystkich i witam się z forum.

Khobba:
Nie odpowiem Ci na pytania wprost, bo sam mam wzglednie niewielkie doświadczenie w tej kwestii i na pewno wiele osób chętnie Ci pomoże. Chciałbym jednak zauważyć, że nowy dodatek, który wyjdzie 10 marca znacząco zmieni zarówno sposób prowadzenia eksploracji (inne moduły, proby, których zasięg sam określasz, zmiana znaczenia poszczególnych skilli), jak i jej efekty. W związku z tym, wydaje mi się, że najkorzystniejszą opcją dla Ciebie byłoby po prostu poczekać, ewentualnie trenując po drodze odpowiednie skille (Astrometrics, Astrometric Pinpointing, Astrometric Triangulation, Signal Acquisition)

Goomich:

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 13:28:45 ---
Od niedawna gram w eve, nie szczędzę sobie czasu na forach i guidach ale mam jednak pewne pytanie, które chciałbym zadać bezpośrednio bardziej doświadczonym :) Otóż - jestem na etapie battlecruiserów, zacząłem robić misje 3go lvlu i jest przyjemnie.
--- Koniec cytatu ---

Yyyyyyy, na misjach?

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 13:28:45 ---- czy na tym etapie gry ma sens skillowanie pod eksplorację?

--- Koniec cytatu ---

Jasne.

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 13:28:45 ---- czy "znaleziska" (mam na myśli te przy których trzeba wydobywać/walczyć, bo reszta to jasna sprawa) będę w stanie "obsłużyć" sam?
--- Koniec cytatu ---

Tak.

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 13:28:45 ---Sprawa druga (pewnie banał, wybaczcie): czy mając alt'a na tym samym koncie mogę przekazywać kasę/itemy między postaciami?

--- Koniec cytatu ---

Tak.

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 13:28:45 ---I ostatnia - czy opłaca się robić alt'a dajmy na to pod kopanie czy to kompletna strata czasu?

--- Koniec cytatu ---

Strata.

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 13:28:45 ---Tzn. ujmując sprawy krócej - czy bardziej opłacalne będzie granie for fun [misje, eksploracja, pvp] jedną postacią, a w wolnym czasie kopanie drugą, czy zarobki są na tyle porównywalne, że kierować się tylko tym co mnie bardziej bawi? :) Bo jednak po coś ludzie kopią ;P

--- Koniec cytatu ---

1. Robienie skilli do misji, czy eksploracii da ci przy okazji dobre skille do PVP. Robienie skilli do kopania, da ci dobre skille do kopania.
2. Misje są lepsze od kopania. Dostajesz iski za misje, iski z bounty, LPki, loot (który możesz sprzedać, lub przetopić na minsy), salvage i dostęp do fikusnych rzeczy w LP Store. W przypadku kopania masz minsy.

derri:
a jak z zarobkami z eksploracji a z misji? bo oprocz tego ze mnie to ciekawi to chcialbym tez wiedziec czy dochody sa sensowne :)

ArchenTheGreat:

--- Cytat: derri w Styczeń 28, 2009, 14:20:13 ---a jak z zarobkami z eksploracji a z misji? bo oprocz tego ze mnie to ciekawi to chcialbym tez wiedziec czy dochody sa sensowne :)

--- Koniec cytatu ---

O ile mi wiadomo to w imperium najbardziej opłacalne są misje L4. Eksploracja jest na szarym końcu. Robi się ona opłacalna dopiero w systemach 0.0.

Skilowanie alta ma sens tylko na osobnym koncie. Te trzy postaci, które dostajesz z kontem nie mogą skilować jednocześnie. Zatem jeśli potrzebujesz górnika to szybciej będzie wyskilować kopanie na głównej postaci bo będziesz miał na niej skille do uczenia.

Robienie alta na tym samym koncie ma sens gdy:
- wystarczają nam skille startowe (na wejściu masz 800tys SP dość różnie rozłożonych)
- przenosimy już wyskilowaną postać z innego konta (za dodatkową opłatą w euro)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej