Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvP, czyli problemy z innymi graczami
Ellaine:
--- Cytat: Laira w Luty 10, 2009, 08:06:19 ---- daruj sobie ammo T2, przesiądź się na faction - jeśli chcesz mieć dobre efekty
--- Koniec cytatu ---
Chyba każde ammo T2 dla close range dział dzieli się na dwa rodzaje - zasięgowe (chyba z bonusem do faloffu dla armat i hybryd, optimala dla laserów) i high damage (z karami do tracking). Ten pierwszy często warto mieć pod ręką na przypadki kiedy nie uda się szybko domanewrować się w podstawowy zasięg (bo np wróg jest szybszy, albo statki szybciej umierają niż latają a my chcemy być na KM ;). Ot taki gedonik na pulse - 15km na frakcyjce Multi, 45km na T2 - to się czasem przydaje.
Ten drugi typ ammo T2 natomiast służy niemal wyłącznie do ograniczania kosztów (względem frakcyjki) w strzelaniu do nieruchomych celów.
myst1q:
--- Cytat: albi ---Ten drugi typ ammo T2 natomiast służy niemal wyłącznie do ograniczania kosztów (względem frakcyjki) w strzelaniu do nieruchomych celów.
--- Koniec cytatu ---
no niewiem, jakos mi trackingu starcza na walenie w cel i to calkiem ladnie.
moze dlatego, ze mam skille do trackingu na L5 [co chyba ma kazdy] i implanty do trackingu :>
Fedajkin:
Tak, tak, ty wogóle jestes ubermastablastaomfgonepersonpwndmobile.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2009, 00:49:13 ---Zrobiłem więc eksperyment - poleciałem Brudasem na pasek i próbowałem zasymulować taką walkę z ratem - MWD on, orbita 500 m i jedziemy. Ratem była jakaś frytka, poruszająca się pewnie 400-500 m/s. I tu nastąpił zonk - na MWD udawało się utrzymać stabilną orbitę 2000-2500 m, bez MWD pierwsze okrążenie ciasno, ale potem frytka odjeżdżała mi (Brudas lata około 200 m/s). Czyli nawet jeśli te blastery w EFT dają większy DPS (na tej samej amunicji co raile), to w realnej walce mam zerowe szanse utrzymania celu w optimalu. To z kolei spowoduje spadek DPS-a...
Czy coś źle robiłem? Czy po prosty bez blasterów T2 i amunicji T2 to się nie uda?
--- Koniec cytatu ---
Po co orbitować mały cel dużym statkiem? Masz gorszy tracking niż przeciwnik więc starasz się zminimalizować prędkość kątową. Orbitujesz tylko wtedy gdy przeciwnik ma gorszy tracking niż Ty.
Zrób tę próbę jeszcze raz ale bez MWD i starając się wyrównać prędkość i kierunek lotu z fregatą. Powinieneś zdjąć ją jedną salwą.
myst1q:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Luty 10, 2009, 15:05:11 ---
--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2009, 00:49:13 ---Zrobiłem więc eksperyment - poleciałem Brudasem na pasek i próbowałem zasymulować taką walkę z ratem - MWD on, orbita 500 m i jedziemy. Ratem była jakaś frytka, poruszająca się pewnie 400-500 m/s. I tu nastąpił zonk - na MWD udawało się utrzymać stabilną orbitę 2000-2500 m, bez MWD pierwsze okrążenie ciasno, ale potem frytka odjeżdżała mi (Brudas lata około 200 m/s). Czyli nawet jeśli te blastery w EFT dają większy DPS (na tej samej amunicji co raile), to w realnej walce mam zerowe szanse utrzymania celu w optimalu. To z kolei spowoduje spadek DPS-a...
Czy coś źle robiłem? Czy po prosty bez blasterów T2 i amunicji T2 to się nie uda?
--- Koniec cytatu ---
Po co orbitować mały cel dużym statkiem? Masz gorszy tracking niż przeciwnik więc starasz się zminimalizować prędkość kątową. Orbitujesz tylko wtedy gdy przeciwnik ma gorszy tracking niż Ty.
Zrób tą próbę jeszcze raz ale bez MWD i starając się wyrównać prędkość i kierunek lotu z fregatą. Powinieneś zdjąć ją jedną salwą.
--- Koniec cytatu ---
glowa cie boli? jedna salwa?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej