Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - rasy i tworzenie postaci
SokoleOko:
--- Cytat: NeX w Czerwiec 19, 2010, 20:04:16 ---7 mil na godzinę
--- Koniec cytatu ---
To już historia, trit skupowany jest po 1,8, bo "Viking Economist" znów nie przewidział konsekwencji zmian w insurance shipów.
Style:
Przekopałem się przez kilkanaście stron tego forum ale w dalszym ciągu nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Zaznaczę, że nigdy wcześniej nie grałem w grę tego typu.
Jaką postacią zacząć grać, tak żeby było to opłacalne/żeby w dość szybkim czasie zarobić na konto premium (kumpel mi mówił, że w ciągu 21 dni Triala da się to zrobić). Fajnie było by żeby też ktoś napisał jakieś porady na temat pierwszych kroków, w sensie co skilować. PVP niezbyt niezbyt mnie kręci (bynajmniej w innych mmo), nie wiem jak to jest z PVP w Eve online. Raczej jestem typem który woli farmić. Mógłby mnie ktoś na ten ukierunkować w tą stronę? :P
Dux:
NIE MA najlepszej rasy/klasy/rodzaju postaci pod cokolwiek w tej grze. Po którymś tam dodatku (apocryphia?) wyrównano atrybuty dla wszystkich ras, bloodline itp. Ewentualnie jeden może mieć na początku jakiegoś skila a drugi nie (nie jestem pewien tego). Ale nawet jeśli tak to wybierając "nie ta postać" jesteś w plecy w skilowaniu najwyżej kilkanaście minut:).
Co do PVE to zależy jak chcesz zbierać iski. Misje (bojowe)? Górnictwo? Handel? Produkcja? Trochę tego jest i trochę skili do tego ;)
Ellaine:
--- Cytat: Style w Wrzesień 30, 2010, 18:02:48 ---Przekopałem się przez kilkanaście stron tego forum ale w dalszym ciągu nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Zaznaczę, że nigdy wcześniej nie grałem w grę tego typu.
Jaką postacią zacząć grać, tak żeby było to opłacalne/żeby w dość szybkim czasie zarobić na konto premium (kumpel mi mówił, że w ciągu 21 dni Triala da się to zrobić). Fajnie było by żeby też ktoś napisał jakieś porady na temat pierwszych kroków, w sensie co skilować. PVP niezbyt niezbyt mnie kręci (bynajmniej w innych mmo), nie wiem jak to jest z PVP w Eve online. Raczej jestem typem który woli farmić. Mógłby mnie ktoś na ten ukierunkować w tą stronę? :P
--- Koniec cytatu ---
Jeśli lubisz farmić to wybrałeś raczej złą grę - farmienie w Eve jest nudne i monotonne. W koreańskich grindach przynajmniej na kolejnych poziomach zabijasz potwory przy coraz to innym drzewie lub kamieniu a w dodatku z czasem potwory mają coraz to inny kolor. W Eve nie ma takich atrakcji ;) (jest za to atrakcyjne pvp, ekonomia, polityka, strategia, logistyka...).
NeX:
Ja pamiętam, że grając w Lineage 2, po kolejnej misji - zabij 300 potworów i przynieś ich ogony byłem zwyczajnie zmęczony po kilku dniach. Dosłownie "zmęczony" a nie tylko znudzony. EVE rzeczywiście ma nudne PVE, ale jest ono nudne dla takich kilkuletnich postaci jak moja, czy Albiego.
Młodzi gracze bawia się tak długo jak npece stawiają im jakiś opór. Mój kolega, gra już z półtora roku. Wtapia niemiłosierne ilości BSów. Takie że niejeden aliansowy battlereport by się nie powstydził. Wkurzałem się przez pierwszy rok, ale potem mi przeszło. Skoro facet lubi latać bez tanku z maksymalnym DPSem i spadać kilka razy w tygodniu na misjach, to jego fun. Ważne, że ISK efficiency ma na dużym plusie, bo on tymi BSami T1 odstrzeliwuje 20 mil na timer czyli 20 min (pomyliłem się z godziną). Każdy bawi się jak chce :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej