Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvE czyli problemy z npcami
Ganiles:
--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 06, 2010, 21:31:15 ---A czy czasem latanie z drogim fitem nie niesie za sobą widma zasadzki? Ludzie czasem podnosili temat że piraci nawet w hi sec atakuja innych, tracąc przy tym statki, jednak czasem się to opłaca jeśli uda się rozwalić statek z dobrymi modułami.
Czy takie coś często się zdarza? Był by niezły zonk robić sobie misje a tu nagle pojawia się parę battleshipów którzy mnie rozwalają zanim concord przyleci.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się zdarzają się osobnicy którzy obserwują misjonarzy w hisec ( zazwyczaj tzw huby misjonarskie - im bardziej na uboczu tym mniejsze ryzyko). W przypadku gdy latasz z fitem który jest warty 1B+ to masz większa szansę że ktoś się do Ciebie przyczepi, nie sądzę jednak że ktokolwiek by cię gankowal dla fitu wartego 200-300m który wypadnie albo nie. na jakie bsy której rasy masz skille? na jakie wyrzutnie/działka tl2 masz skille?
Platfusek:
--- Cytat: Ganiles w Wrzesień 06, 2010, 21:48:57 ---Zgadza się zdarzają się osobnicy którzy obserwują misjonarzy w hisec ( zazwyczaj tzw huby misjonarskie - im bardziej na uboczu tym mniejsze ryzyko). W przypadku gdy latasz z fitem który jest warty 1B+ to masz większa szansę że ktoś się do Ciebie przyczepi, nie sądzę jednak że ktokolwiek by cię gankowal dla fitu wartego 200-300m który wypadnie albo nie. na jakie bsy której rasy masz skille? na jakie wyrzutnie/działka tl2 masz skille?
--- Koniec cytatu ---
Na polu misjonarskim nic nie mam, może skile z dron się przydadza choć używam tylko te do kopania. Myślałem nad Dominixem, nie jest podobno najszybszy (raven podobno jest trochę szybszy w misjach) ale za to uniwersalny bo wiele rzeczy można nim robićl misje, kopać w razie czego, i do walki też podobo jest wporządku.
Ganiles:
--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 06, 2010, 22:59:32 ---Myślałem nad Dominixem, nie jest podobno najszybszy (raven podobno jest trochę szybszy w misjach) ale za to uniwersalny bo wiele rzeczy można nim robićl misje, kopać w razie czego, i do walki też podobo jest wporządku.
--- Koniec cytatu ---
Raven będzie lepszy, zapomnij o robieniu czegoś innego maszynką do misji. Jak kopać to tylko exhumerami, a i tak jeśli chodzi o dochodowość to musi to być hobby...
Doom:
Akurat jeśli chodzi o sprzęt rakietowy, po kilku kolejnych nerfach raven z top maszyny (początki mojej gry w eve) zmienił się w najlepszym razie w średniaka. Deklasują go dobrze oskilowany drake, przeciętnie oskilowany nighthawk / tengu z mniejszych shipów, z większych wersja navy (tu wciąż problematyczny jest tank), scorpion navy i podobno (mam zamiar zweryfikować opinię, jak tylko skończę skilowanie paladina) golem na torpedach
sc0rp:
--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 06, 2010, 22:59:32 --- Myślałem nad Dominixem, nie jest podobno najszybszy (raven podobno jest trochę szybszy w misjach) ale za to uniwersalny bo wiele rzeczy można nim robićl misje, kopać w razie czego, i do walki też podobo jest wporządku.
--- Koniec cytatu ---
Skad ty bierzesz te swoje "podobno", bo akurat wyskillowany Dominix jest szybszy i fajniejszy (bo mozna semi-afk) w robieniu misji od Ravena. Generalnie zamiast sie zastanawiac jak to fajnie by bylo robic misje to lepiej poporstu wsiadz we frytke i zacznij je robic od level 1, bo i tak musisz standingi nabic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej