Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - PvE czyli problemy z npcami

<< < (19/30) > >>

Ellaine:
Za moich czasów T2 to był mega elitarny sprzęt dla wybranych a ludzie radzili sobie jakoś na misjach z użyciem named modułków :)

naye666:
Kurde no popatrz... Ja tam swoje frakcyjme statki w t2 zaopatrywalem i daje zawszw rade... A ciekawe jak Ty tam tego nightmara chcesz fitowac ze Ci t2 nie wchodzi ;0

Ganiles:

--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 06, 2010, 17:01:21 ---Czytałem trochę fitów statków, jedni proponują fity za około 20 milionów, inni takie o wartości większej niż sam statek (mam tu na myśli battleshipy, frakcyjne battleshipy oraz wyspecjalizowane w misjach maraudery).

Jak kształtują się zależności typu statek tech1 - wersja frakcyjna, oraz moduły t2 - moduły frakcyjne kontra wydajność / ekonomia? Czy nie jest czasem tak że ludzie latają wypaśnymi statkami i bardzo drogimi modułami aby poszpanowac kolegom? Bo jak może się kształtować ekonomicznie kupno modułu dającego np 5% więcej damagu jeśli kosztuje 10x więcej? Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi. Czy aby efektywnie robić misje musiałbym bardzo dużo zainwestować w fit czy wystarczy tech 2 aby szybko robić misje (w hi seku).

--- Koniec cytatu ---

Zależy co chcesz osiągnąć i gdzie.
Zarabiać da się w różnych okrętach i z różnym fitem. Generalnie misje w hisec to zazwyczaj dość bezpieczne zajęcie (aczkolwiek nie zawsze - o tym za chwilę)
Misje można spokojnie klepać w:
okręcie tech 1, z fitem tl2 lub named (z częscią misji można mieć problemy - dodatkowe podejścia, zmiana fitu przed każda misją)
T3 - wszystko zależy od przyjętej konfiguracji
Frakcyjnym BS z fitem tl2 lub frakcja/complex - zazwyczaj wydajniejsze do klepania krzyżyków niż okręty tech1 - no ale trzeba by rozmawiać o konkretnych okrętach
Marauder - fit tl2 lub frakcja/complex - bs dedykowany pod misje - znakomicie radzi sobie z krzyżykami - no ale nie każdy ma na niego skille.

moduły frakcyjne kontra wydajność/ekonomia:
Należy dobierać moduły do danego fitu, pokombinuj troche w eft. Wedlug mnie damage mody opłaca się montować w maszynce do klepania misji - mniej strzelania, czasem te 5% damage wiecej to odstrzelenie cruzera w 1 salwie a nie w 2 salwach - a to juz znaczny przyrost szybkości klepania misji. W przypadku resistów oraz tzw repki - frakcja/complex ich większa wydajność często pozwala zastosować 1 moduł mniej (a każdy slot jest cenny). w przypadku pozostałych modułów też można czasem zauważyc większy zysk niż by to się wydawało porównując statystyki.

Platfusek:

--- Cytat: Ganiles w Wrzesień 06, 2010, 21:01:42 ---Wedlug mnie damage mody opłaca się montować w maszynce do klepania misji - mniej strzelania, czasem te 5% damage wiecej to odstrzelenie cruzera w 1 salwie a nie w 2 salwach - a to juz znaczny przyrost szybkości klepania misji.

--- Koniec cytatu ---
Fakt od tej strony nie pomyślałem

A czy czasem latanie z drogim fitem nie niesie za sobą widma zasadzki? Ludzie czasem podnosili temat że piraci nawet w hi sec atakuja innych, tracąc przy tym statki, jednak czasem się to opłaca jeśli uda się rozwalić statek z dobrymi modułami.

Czy takie coś często się zdarza? Był by niezły zonk robić sobie misje a tu nagle pojawia się parę battleshipów którzy mnie rozwalają zanim concord przyleci.

Ellaine:
W statek mozna wlozyc od milionow do miliardow. Ogolna zasada jest prosta - ma sie zwrocic zanim wybuchnie. Dopoki spelniasz to zalozenie, ltasz najlepszym na co Cie stac.

W przypadku pve oznacza to ze liczysz sobie ile zarabiasz na godzine, ile srednio godzin Twoje statki lataja, mnozysz przez siebie i starasz nie kupowac statku za wiecej. Jesli masz w zwyczaju zasypiac na paskach w 0.0 albo dopiero wprawiasz sie  lvl 4, oczekiwany czas zycia to moze byc kilka godzin. Jesli latasz z sensem i wprawa - cale miesiace.

W przypadku pvp chodzi po prostu o to zeby dluzej zabijac a krocej zarabiac na odrobienie statkow. To oznacza drozsze statki dla dobrych i/lub ostroznych i/lub bogatych i/lub lubiacych farmic. Tansze dla slabych i/lub nowych i/lub lubiacych akcje typu leeeeroy jenkins i/lub biednych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej