Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvE czyli problemy z npcami
Templar Brave:
Sprawdzaj portfel (wallet) co 20 minut od rozpoczęcia strzelania do pierwszego rata. Powinien być podświetlony. Otrzymasz wtedy skumulowaną nagrodę za wszystkie raty zestrzelone do tego czasu.
Kara Mon:
--- Cytat: Nefczi w Maj 09, 2010, 00:05:30 --- W stacjach jest cos takiego jak Militia Office gdzie jest opcja zpaisania sie np do "Caldari state". (jestem czlonkiem bardzo malej korporacji mojego kolegi). Prosze o pomoc.
--- Koniec cytatu ---
Mysle ze tekst jest wystarczajacy zeby rzucic odrobine swiatla co to jest http://czarnakompania.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=6
Platfusek:
Skiluje drugą postać pod misje i mam jedno zasadnicze pytanie.
Czytałem trochę fitów statków, jedni proponują fity za około 20 milionów, inni takie o wartości większej niż sam statek (mam tu na myśli battleshipy, frakcyjne battleshipy oraz wyspecjalizowane w misjach maraudery).
Jak kształtują się zależności typu statek tech1 - wersja frakcyjna, oraz moduły t2 - moduły frakcyjne kontra wydajność / ekonomia? Czy nie jest czasem tak że ludzie latają wypaśnymi statkami i bardzo drogimi modułami aby poszpanowac kolegom? Bo jak może się kształtować ekonomicznie kupno modułu dającego np 5% więcej damagu jeśli kosztuje 10x więcej? Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi. Czy aby efektywnie robić misje musiałbym bardzo dużo zainwestować w fit czy wystarczy tech 2 aby szybko robić misje (w hi seku).
Khobba:
--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 06, 2010, 17:01:21 ---Czy aby efektywnie robić misje musiałbym bardzo dużo zainwestować w fit czy wystarczy tech 2 aby szybko robić misje (w hi seku).
--- Koniec cytatu ---
IMO, do hiseca spokojnie wystarczy T2, na frakcji, oficerach, complexowych fitach powinno się latać głównie w lowsecu ::)
Stary Pierdola:
Latam w Amarr space , Amarrskimi statkami wiec będę pisał o tym o czym wiem z własnego doświadczenia.
T2 w zasadzie wystarcza , ale jak robisz Level 4 chcesz nie chcesz kasy jest dożo i szukasz czegoś lepszego taki IN LAR to jednak jest dużo lepszy od T2 , to samo z Heat Sinks , frakcyjne są lepsze.
Nie latam Nightmare ale próbując zfitowac ten statek w EFT jak nie używasz super drogich modułów to po prostu fit nie wchodzi i z T2 Nightmare to fail imho.
Paladina wystarczy zfitowac Imperial Navy i będzie rżnąc NPC jak zające a i nikt normalny Cie nie zgankuje.
Fitowanie BSa T1 za setki milionów isk ma sens jak te moduły przeniesiesz w przyszłości na Marudera czy faction BS.
Osobiście uważam, ze latanie faction BS z super fitem w high sec'u to głupota , marudery są do tego lepsze (relacja cena-wydajność).
W ogóle jak się specjalizujesz w robieniu misji to powinieneś latać wszystkimi trzema Maruderami i zmieniać je w zależności od misji (trzema które ożywają dział w tym w pierwszej kolejności Paladin i Vagur )
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej