Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - PvE czyli problemy z npcami

<< < (17/30) > >>

NeX:
  Wsadziłem brata w mojego Drake, wymieniając tylko fit na named T1. Postać ma 2 tygodnie i lata na kopi fitu T2. Bez PDS, nie ma braku ani na gridzie, ani na capacitorze. Używam dwóch konfiguracji. Ogólnej na 4 hardenery + 2 extendery, oraz na 3 amplifiery (2xEm+1xTh) i 3 extendery przeciwko Bloodom. 2 x BCS + 2 SPR w low slocie. Dopiero z dobrym skilem można sobie pozwolić na 3 BCS. Zresztą to jest najbardziej elastyczny element i jak sytuacja jest upierdliwa, to można tam upchnąć choćby i 3/4 SPR, ale nie zauważyłem aby młody miał problem, więc 2 BCS na 2 SPR, to optimum. Kable dałem mu do shielda 3%. Na swoim latałem z kablami do rakiet i PG4.

W zasadzie jeszcze 3 fit na mecenary z dwoma invulami, ale nową postać CAP uwali:

[Drake, Drake Semi Pasive Mercenary]
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Khanid Navy Ballistic Control System
Khanid Navy Ballistic Control System

Heat Dissipation Field II
Invulnerability Field II
Invulnerability Field II
Large Shield Extender II
Large Shield Extender II
Large Shield Extender II

Heavy Missile Launcher II, Scourge Fury Heavy Missile
[empty high slot]

Medium Core Defence Field Purger I

Hobgoblin II x5

R@F:
Przy 3 extenderach faktycznie eft pokazuje dużo lepszy wynik defa niż przy 4 hardach i 2 extenderach lub 3 hardach, 2 extenderach i shield recharge, aczkolwiek grid w tym wypadku wymaga naprawde pożadnych skili (jak narazie dla mnie nieosiągalne). A jeśli chodzi o 3 hardy i shield recharge to eft pokazuje mi jakoś lepszy wynik defa niż 4 hardy przy moich skilach (różnica jest naprawde niewielka ale jest).

NeX:
  Grid skutecznie poprawi kabel PG4. Dość tani, a PG8 zazwyczaj nie jest potrzebny na zwykłym ficie.

DEF tak samo jak i EHP, to tylko informacja z której trzeba wyciągać wnioski i dostosować fit do konkretnych założeń walki. Zmaksymalizowanie wyników nie oznacza jednoznacznie zbudowania super shipa na każdą okazję.
  Jeżeli npece szybko spadają, bo masz nad nimi przewagę, to większy recharge może być wygodniejszy od max defa. Np jeśli obstawiasz duży dps zakładając 3 x BCS w low slotach. Łatwiej sfitować, mniejsze obciążenie capacitora. Mniejsza sygnatura. Musisz sam ocenić co i w jakiej ilości jest Ci potrzebne, a co możesz poświęcić np w zamian za dps, czy jakiś inny moduł. Nawet przy npecach wiele rzeczy może się przydać - tractor, drone link, vampir, probe launcher itd. Jeden pasywny amplifier zamiast hardenera rozwiązuje problem grida.

Uogólniając - na misjach lev 4 lepiej budować dużo stabilnego defa na stakach typu BS, BC, bo ehp i tak mamy spore, ale jeśli używamy mniejszego statku np HACa, faction cruza, to trzeba mocno brać pod uwagę odpowiednią ilość EHP, tak aby nie spaść po drugiej salwie z BSa jak nas coś zwebuje.

Nefczi:
Witam, gralem dawno temu w Eve przez kilka miesiecy i teraz powrocilem do gry po 3 latach, mam pytanie odnosnie hostile npc. Gdy wykonuje misje, przeciwnicy npc( tzw rats?) w opisie maja wysokosc nagrody (bounty) za nich. Jednak po zestrzeleniu takiego delikwenta nie otrzymuje zadnych ISK.
Moze powinienem byc zapisany do jakiejs korporacji npc u ktorej wykonuje dane misje? W stacjach jest cos takiego jak Militia Office gdzie jest opcja zpaisania sie np do "Caldari state". (jestem czlonkiem bardzo malej korporacji mojego kolegi). Prosze o pomoc.

Doom:
Bounty otrzymujesz w "paczkach" średnio co 20 minut. W takiej paczce dostajesz łączne bounty (- podatek który obecnie jest również w npc korpach) za raty ubite w tym czasie. Czas zaczyna być liczony od pierwszej salwy w rata

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej