Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvE czyli problemy z npcami
bartr:
Witam
Mam maly problem. Gram z kumplami robie pve 4lv aktualnie i doprowadza mnie do szalu jedna rzecz. Latam hurricane. Kumple graja caldari i siedza na dupie cala walke i wala z rakiet a ja latam ja walniety od statku do statku i zanim dolece(szybkie to to nie jest) i zaczne dpsowac to kumple juz zniszcza statek dwa a ja zaczynam dopiero po prostu zamulam. Nie mam pomyslu na fir artillery czy auto (wszedzie polecane na minimatara). Tylko ze ze rakiety maja wiekszy zasieg niz altyleria moga od razu dpsowac. Jak sie ma sprawa po tych wszystkich paczach? Duuuzo poradnikow jest dosc starych i moga byc przeterminowane. Olac ten statek? Wziasc inny? Jezeli ten to jaki fit? Jakie skille pomocnicze do niego i do uzbojenia. I co zrobic z tym fitem na 3 launchery? Pasuje jak pies do jerza, albo close combat albo nie po prostu mi brakuje wiadomsci i nie mam pomyslu gdzie ich szukac. Dodam ze docelowo bede szedl na carriera ale do tego czasu musze czyms latac wiec nie zalezy mi na akurat na hutticane.
Doom:
Temat rzeka. Hurek jak kazdy tier 2 BC może zostac uzyty jako ubogi substytut snipe haca. Problem z twojego punktu widzenia jest taki że wymaga to skili których pewnie nie masz jeśli w hurka wsiadłeś dopiero co. Najwazniejsze to t2 działa, amunicja t2 long range i suport skile z elektronicks (szybkość i zasięg locka) oraz suportowe skile z gunnery. Jak latać na hurku w towarzystwie caldari? albo masz działka które na t1 amunicji long range wciąż jakis tamzaięg maja, albo karabiny i latasz jak popaprany (coś w rodzaju nano fita) w kierunku wiekszych skupisk wrogich statków których koledzy raczej nie wytłuką zanim do nichj dolecisz (daj im najpier zebrac agro). Obie opcje praktycznie kasują Ci tank, pozostawiając shild bufor, lub armor tank o parametrach tanka ruptura (low sloty ida na tracking enhancery i gyro , lub nano i gyro)
bartr:
A co zrobic ze slotami na launchery? I jaki zasieg moge osiagnac na alty? (ze skillami ofc). Bo latac za mobkami ciezka sprawa:) Dodam ze interesuje mnie max dps
olaf:
Na artach możesz wyciągnąć 60-70km spokojnie, dps o 20-30 mniejszy niż rakiety, na 30 km większy. Nie oszukujmy się Caldari w tym uber Drake są stworzeni do PVE. Draka mieć zawsze jest dobrze, bo jak na razie wszyscy łącznie z blobami i small PVP tym latają.
bartr:
No to teraz nie wiem czy walnac tym hurkiem czy nie jesli tak to co robic innego do carriera jeszcze dlugo droga i kosztowna
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej