Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvE czyli problemy z npcami
sc0rp:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 07, 2010, 10:27:30 ---Hint do ich skutecznego użycia w żadnym razie nie możesz latac semi afk i jesli nie mają celu w optimalu to możesz je sobie wsadzić
--- Koniec cytatu ---
no wiadomo ze albo semi afk albo efektywnie nie mozna miec jednego i drugiego.
edit: inna sprawa ze bicie dronami rozni sie od bicia rakietami/dzialami ja np. nie trawie drone shipow.
Platfusek:
Bardzo cenne rady. Ja nie gram afk ale wiem że podobno statki z bonusem do dron oszczędzają trochę klikania bo wystarczy że strzelają do ciebie npce, wypuszczasz drony i one sobie same strzelają. Z drugiej strony potrzebują one czasu aby dolecieć, a działa strzelają od razu to też się liczy. Tak czy inaczej mam drugie konto i jeszcze minie trochę czasu aż zrobie skile learning oraz podstawowe skile od prądu, procka, capacitora itd.
Skilowanie dział to ciężka sprawa, dużo skili na 5 po drodze, ale pewnie się to zwraca. Będę musiał pomyśleć. Prawdę mówiąc strasznie podobają mi się minmatarskie statki z wyglądu, i działa bo nie biorą capa, można też mieć różne typy damagu. Mach to rozumiem Machariel, na pewno go sobie nie kupie w najbliższym czasie bo mnie nie stać, ale wygląda przepięknie.
Doom:
--- Cytuj ---Skilowanie dział to ciężka sprawa, dużo skili na 5 po drodze, ale pewnie się to zwraca. Będę musiał pomyśleć.
--- Koniec cytatu ---
Odpowiem Ci tak: do momentu zakończenia projektu skilowania Nighthawka chlubiłem się tym że mam tylko tyle sp w działach ile dostałem podczas tworzenia postaci. Skończyłem stwierdziłem że jednak nighthawk wcale lepszy nie jest na to na co kinetyka jest kiepska (blood, sansha, droniarstwo), rozejrzałem się po markecie i wypatrzyłem Nightmarę. Wyskilowałem te cholerne działa na t2 i nie żałuję ani jednego sp który przeznaczyłem na t2 pulsy. Doskilowanie do kompletu Tachionów bedzie trwało krótką chwilę jesli uznam je za przydatne i nie mam już problemów typu "za wolno zdycha" kinetyka nie działa? Wyciągam spawarki
Skilowanie dział wygląda strasznie tylko na początku. sporo ze skili które robisz przy tej okazji do jednego typu (chyba więcej niż połowa) to o tyle mniej skilowania przy kolejnym typie dział bo tylko skilujesz small działko -> med działko -> larg działko -> spec small -> spec med -> spec large
Ganiles:
--- Cytat: Albi w Wrzesień 07, 2010, 10:30:36 ---Moj ziemniak uzywa 5*garde II i 5*350mm rail, fit T2. Mieli sanctumy guristas w tempie okolo 40-50m/h, 30m/h AFK. Zasieg efektywny jakies 15-50 km, maksymalny okolo 70km. Male dronki wyciagam sporadycznie, kiedy cos podleci ponizej tych 15km. Ogolnie daje rade, aczkolwiek Tengu radzi sobie lepiej. Chociaz gdybym tego domiego zaladowal frakcja, dodal implanty, Skonczyl skille na hybrydy - pewnie byloby lepiej.
--- Koniec cytatu ---
Sanctumy guristas to jakas misja w hisec z ostatniego dodatku? Sentry sprawdzają sie na anomaliach, ale na misjach gdzie zazwyczaj jest kilka pocketów i troche km między drabinkami to juz nieco inaczej.
sc0rp:
--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 07, 2010, 17:12:38 ---Skilowanie dział to ciężka sprawa, dużo skili na 5 po drodze, ale pewnie się to zwraca. Będę musiał pomyśleć. Prawdę mówiąc strasznie podobają mi się minmatarskie statki z wyglądu, i działa bo nie biorą capa, można też mieć różne typy damagu. Mach to rozumiem Machariel, na pewno go sobie nie kupie w najbliższym czasie bo mnie nie stać, ale wygląda przepięknie.
--- Koniec cytatu ---
To tylko tak strasznie wyglada ja skillowalem i missile i dziala (projectile) na dwoch kontach efekt jest taki ze dziala mam perf a missili nadal nie moge dociagnac tak jak bym chcial bo "Przeciez ten Guided Missile Precision nie musi byc na V" a w dzialach nie ma ze nie musi jest wymagany i koniec :) Takze nie lam sie tylko skilluj :)
Aha bron generalnie t2 daje taki "wygar" jak malo co np. na missila wydaje sie ze ML4 (arbalesty) to to samo co T2 roznica polega na tym ze mozesz uzyc ammo T2 (i bonus ze specjalizacji dochodzi) co w przypadku missile Ci daje na dzien dobry jakies 20% dps wiecej (liczby pokazuja mniej ale efektywnie - szybciej zabijesz mniej sie z regeneruje), co do dzial (projectile) wiem ze ammo t2 daje konkretny boost do zasiegu. Takze jeszcze raz nie lam sie tylko skilluj mimo ze to strasznie wyglada.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej