Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions V
Xarthias:
Temat do zadawania pytań o grę dla początkujących. Nie ma tak głupiego pytania (o Eve), żeby ktoś tu na nie nieodpowiedział. ;) Chociaż znając niektóre osoby na tym forum, ten mit może upaść :P
Warto też zajrzeć do archiwum i przekartkować poprzednie edycje tematu, tudzież użyć funkcji search.
Do tematu będą też przenoszone posty z pasującymi tu pytaniami.
Pytania stricte dotyczące robienia misji proszę zadawać w wątku TNQ - Misje.
Dylan:
Ja tak troszeczkę z innej beczki niż pytałem w wydaniu 4..
Ciekawi mnie do jakiego gatunku gier należy ''eve'' ?, wiadomo ''space mmo'' ale to jest ogólne określenie i nie definiuje mojego pytania.. System rozgrywki z elementami strategi, rpg, czy może gier taktycznych ?
Jak to jest przy wyższym rozwoju postaci, czy zawsze można poruszać się tylko jednym statkiem, co można posiadać i jakie są możliwości ?
Siri Irme:
--- Cytat: Dylan w Styczeń 04, 2009, 07:35:29 ---Ciekawi mnie do jakiego gatunku gier należy ''eve'' ?, wiadomo ''space mmo'' ale to jest ogólne określenie i nie definiuje mojego pytania.. System rozgrywki z elementami strategi, rpg, czy może gier taktycznych ?
--- Koniec cytatu ---
Wszyćko po trochu ;)
--- Cytat: Dylan w Styczeń 04, 2009, 07:35:29 ---Jak to jest przy wyższym rozwoju postaci, czy zawsze można poruszać się tylko jednym statkiem, co można posiadać i jakie są możliwości ?
--- Koniec cytatu ---
Que ??? Jedna postać, jeden statek. Takie jest prawo :crazy2: Można posiadać wszystko a możliwości ograniczone są tylko mechaniką gry...
Sprecyzuj pytanie bo to masło maślane.
Doom:
Dylan jeśli w drugim pytaniu chodziło ci o to czy jest jakiś sposób na to żeby mieć pod kontrolą jednej postaci więcej niż jeden statek na raz to odpowiedz brzmi nie; no chyba że trochę nagniemy sprawę i uznamy że fightery z lotnisk i matek można liczyć za małe statki (podobno nawet jakieś żywe załogi maja nie zdążyłem się jeszcze zgłębić w grę wiec nie wiem na pewno ;) ), ale dowodzenie takim stadem to wciąż nie to co można zrobić ze statkiem w którym siedzi twoja kapsuła.
Jeśli pytanie ma mieć sens czy możesz osobiście ( w senesie ty) dowodzić kilkoma statkami naraz to już odpowiedź brzmi tak. Jak wieloma to zależy od tego ile masz kont i jak bardzo wydajny sprzęt i połączenie :2funny: ale do poważnego pvp bym się taką flotą nie brał no chyba że to kilka dredów które maja zgnębić pos'a
Ellaine:
Z punktu widzenia backgroundu i RPGowych komentarzy CCP (bo w grze nie ma do żadnego odzwierciedlenia);
-Fightery mają żywego pilota
-Wszystkie statki, powyżej małych fregat, nawet prowadzone przez POD-pilotów, mają załogi. Tzn - duża fregata (Merlin, Punisher) to kilkanaście do kilkudziesięciu osób załogi, cruiser to kilkadziesiąt do kilkuset, BS to kilka tysięcy ludzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej