Eve Online > Wsparcie techniczne

wywala ExeFile

<< < (3/4) > >>

myst1q:

--- Cytat: NeX w Grudzień 28, 2008, 17:03:31 ---
P.S. VSync też nie ma nic do stabilności plików wykonywalnych. To synchronizacja cyklu renderowanych klatek do poziomu odświerzania monitora, co poprawia wizualnie gry uniemożliwiając nierównomierne przesuwanie fragmentów ekranu.

--- Koniec cytatu ---

ja wiem co to vsync, ale mialem, tak, ze mialem jakies w ch*j stare sterowniki w ktorych mialem wylaczaony vsync...a niemialem go takze wlaczonego w cod4, i co sie dzialo to to, ze przez chwile [minute, dwie, trzy] mialem 160-200fps, a po chwili zwala, zawiecha a potem ekran w artefaktach. update sterownikow i wymuszony vsyn sie wszystko poprawily.

Baloo CTW:
Pojawił mi się właśnie ten sam problem z ExeFile. Konfiguracje sprzętowa podałem tym wątku. Zaznaczam że komputer jest nowy. Sterowniki do karty graficznej sa najnowsze ze strony Nvidii.

Pol Kent:
Przetestuj RAM, mnie się kiedys gra wywalała kompletnie bez powodu - na pierwszy rzut oka. Sama Winda działała bez problemu. Okazało się , że jedna kość RAM była walnięta we wredny sposób.

Baloo CTW:
Kurcze no raczej nie sądzę że to wina ramu bo to tez funkiel nówka. Przetestuje Everestem, zobaczymy.

Edit - odpaliłem tez memtesta. Everest twierdzi że jest ok.
Edit2 - Memtest twierdzi że nie ma błędów.

zlloty:
Skoro to nie grafa, to spróbuj z dźwiękiem. Strzelam.

Mi się pojawia "exefile wykonało bla bla bla", gdy gram na dwa konta na jednym komputerze (lapek) i wychodzę przez ctrl q z jednego. Coś jakby z cache mu się pierdzieliło, ale to tylko spekulacja.

A z Radeon i Eve to osobna historia (aczkolwiek gwoli sprawiedliwości należałoby dopisać "+ inni użytownicy komputera")

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej