Eve Online > Wsparcie techniczne

EVE HQ

<< < (4/11) > >>

myst1q:

--- Cytat: Ivil w Listopad 21, 2008, 12:05:58 ---PPM na ikonce dps i mozesz wpisac resisty celu.

--- Koniec cytatu ---

chodzi mi zadawanego przez przeciwnika, niby moge ustawic, ale jednak latwiej jest gdy sie wybiera, niz gdy trzeba najpierw sprawdzac na eveinfo.

NeX:
Gdzieś to już było na Centrali, ale proszę. Na końcu config.ini EFTdoklej to:

DamageProfile=Gurista,0,570,3504,0
DamageProfile=Angel,480,0,719,3058
DamageProfile=Sansha,1945,1598,0,0
DamageProfile=Serpentis,0,1627,1320,0
DamageProfile=Blood raider,613,570,60,0
DamageProfile=Gallente federation,25,781,1127,0
DamageProfile=Minmatar republic,615,310,815,1633
DamageProfile=Amarr empire,1204,1349,0,0
DamageProfile=Caldari state,0,795,944,0
DamageProfile=EoM,0,618,1718,0
DamageProfile=Mercenaries,90,634,424,108
DamageProfile=Rogue Drones,86,91,281,964

Pamiętaj, że do statystyki damage są dwa "ale"
NPCe mają 10 poziomów i bywa, że diametralnie zmienia się damage np z thermala na frejkach na explo w BS. Oraz bywają NPCe o unikalnym damage. Statystyka to tylko średna ze wszystkiego.

Możesz tez prościej sobie sam modyfikować profil wpisując parametry procentowo np tak:

DamageProfile=Blood + Sansha + Amarr,50,50,0,0

Pamiętasz tylko jednak o tym, że nie sam damage jest ważny, ale też sposób użycia. Bloodów tankujesz po połowie EM TH, ale już Sansha wymaga max tanku na EM i brania pd uwagę, że walczy snipe, więc wszystko wali do ciebie równocześnie, a nie po kilka sztuk na close jak np Angele.

P.S. EVE HQ właśnie sobie instaluję. Oby nie zdechło jak Quickfit, który miał fajną opcję symulacji walki.

pticu:
no i ma ladne wsparcie dla G15 :)

Greyer:
Ja sobie zainstalowałem, ale nie mogę zmienić bazy na mysqlową, bo nie mam danych w niej (żadnej struktury ani nic).

Czy ktoś wie chociaż jak powinny wyglądać tabele w takiej bazie?

Xarthias:
Ściągnąłem sobie ten programik, pobawiłem się chwilę, całkiem fajny. A potem porównałem fitowanie w eft i w nim. No i zonk, bo wychodzą spore rozbieżności. EveHQ pokazuje prawie dwukrotnie lepszy tank niż eft, z kolei w eft lepiej wypada capacitor. Poza tym są niewielkie różnice w czasie alignu, prędkościCałość w obrazkach poniżej.
Oba programy ściągnąłem dzisiaj rano, do obu zassałem dane chara z jednego xml'a, oba (przykładowe) fity są identyczne.

Jak do tej pory, EFT pokazywał dane dość dokładnie, więc to jemu bardziej ufam, a gdyby różnice były niewielkie to nikt by nie zwrócił uwagi, tutaj jednak, szczególnie przy tanku, różnica jest znaczna i zastanawiam się skąd to się wzięło (chyba, że coś ja popieprzyłem, ale sprawdzałem 3 razy).

PS. EveHQ ma opcję robienia "zdjęć" fitom, gdzie on zapisuje te screeny?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej