Śmietnisko > Off Topic
Dolar $
Yogos:
Jazda trwa dalej.
Bernanke regularnie drukuje, banki malują księgi i publikują zyski mimo rosnącej ilości bankructw na hipotekach. Bezrobocie rośnie.
W stanach pomalutku niezadowolenie wychodzi na ulice na razie w postaci pokojowych "tea party"
W tym czasie w UK fundują sobie gigantyczny deficyt. Wobec tego że nie ma chętnych na giltsy BOE też drukuje. No i podnosi podatki na fajki wódkę i paliwo oraz dla najbogatszych.
A tak wygląda kryzysik w Irlandii:
http://www.youtube.com/watch?v=Cf31q4TC790#
Świeżutki klip z komentarzy wynika że to kolejka na rozmowe w sprawie pracy jako "sales assistant".
Może ktoś z centralowiczów tam był i to widział ?
myst1q:
to niebylo do sklepu ;p
Yogos:
Nie to była kolejeczka z CV :P
W komentarzach piszą że ponad 2000 ludzi aplikowało po 60 miejsc pracy czyli 33 osoby na 1 miejsce.
Yogos:
Biały Dom przyznaje: deficyt budżetu większy niż ogłaszaliśmy
(PAP, tm/11.05.2009, godz. 20:49)
Swoją drogą u nas też dramat jest. Ciekawe czy zamrożą waloryzacje rent i emerytur.
Dormio:
Z dramatem to zaczekajmy do lipca, na razie grają preludium, akt pierwszy.
Swoją drogą z perspektywy mojego stołka mam 2-3x więcej roboty niż przed rokiem, a wszyscy narzekają na kryzys.
Natomiast prywatnie, to w końcu zacząłem zauważać objawy kryzysu - w kolejce do kasy stoję nie 1.5h (jak jeszcze 2-3 miesiące temu), a raptem 20-30 minut. Co ciekawe w Biedronce, kolejki takie same, więc to nie zmiana paśnika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej