Eve Online > Dyskusje ogólne

Odpowiedzi CCP Zulupark na pytania graczy

<< < (5/10) > >>

lukeankarde:

--- Cytat: NeX w Grudzień 03, 2008, 23:36:40 ---  Statki T2, czy ewentualne T3 niczego nie zastępują. To taka kosztowna, wyspecjalizowana nagroda za długie opłacanie abonamentu. Z ubezpieczenia nici, ale jak dłużej grasz, to cię stać na lepszy lakier do złomowania. BSy T1 i tak są najfajniejsze w całej EVE  >:D

--- Koniec cytatu ---

O k....a ! Lecę polerować Golema :D Toż to ja burżuj jestem :P Szkoda że całe Motsu w takim razie to burżuazja a w 0.0 siedzi biedota galaktyki? :P I kto powiedział że w EVE kryminał popłaca ?  ;D

Ale tak poważnie, to moim skromnym zdaniem trochę się CCP "rąbło" w wytycznych. Powinno być raczej tak że Wy panowie i panie, biorący udział w swych codziennych wojnach (czyli, kreując ową EVE legendę, politykę etc) powinniście raczej korzystać z najnowocześniejszych dostępnych środków, czyż nie? Tym czasem, wygląda to tak że okręty buduję się jako "mięsko armatnie" "po kosztach" a zabawki t2 (i przyszłe t3) to dla takich "misiów" jak ja ? Nie powinno być na odwrót? Bo jeśli w realu tworzy się nową broń, zdolną do zadawania większego i szybszego w skutkach bólu bliźniemu to właśnie ONA trafia na front, starsza do szkolenia nowego mięsa (like in Motsu or something)  itd itd. Dziwną to rzeczywistość nam CCP zgotowało.

Pozdrawiam

NeX:
  Ależ ludzie wykorzystują drogie statki i to masowo, tyle że tam gdzie mają 100% kontrolę nad tym co się dzieje. Jeśli już masz coś stracić, to przynajmniej wiedząc, że z własnej winy albo w konkretnym celu.

Zresztą na battle masz  HACe, HICe i Recony o drobnicy nie wspomniawszy. Tyle, że T2 mają konkretne zastosowanie i nie robią za mięso do wycięcia, a BSy są dobre "bo są bardzo dobre" a nie tylko tanie  :knuppel2:

P.S. Golem, czy inny Palladin, to nie żaden wypas tylko wyspecjalizowany statek do klepania misji, więc jest tam gdzie powinien - najczęściej w Empire  :crazy2:

Straszny:
BSy dobre? LOL... w czym ? BSY są tanie i są tanie... i to tyle co można powiedzieć.

Korzysta sie z nich w bitwach opowych ze względu na duży zasięg dział i bufor tanka, ale ani roamy, ani codzienne gangi  ani na kampy to nie są efektywne statki  - kolega NeX wprawdzie bardzo dużo pisze ale chciałbym zobaczyć jakiś jego KB jak to czesto lata i te swoje crapowate BSy T1 wykorzystuje fajnie (każdy BS jest dla mnie crapowaty, szczególnie teraz po nerfie, przed mógłbym dyskutować)....

przed nerfem fajne motywy można było odstawiać z dużym gangiem RR BSów - teraz po nerfie średnio fajnie bo one dużo słabiej biją sie ze sprzętem med i small i gangi RR bardzo dużo straciły z efektywności .

NeX:
  BS jest fajny własnie ze względu na duży bufor, zasięg etc. Trudno zadowolić wszystkich, ale powszechna sympatia do BSów bierze się po prostu z wizji dłuższej walki, a nie aby tylo podlecieć, strzelić i spierd... Stąd też antypatia do zwollennków Vagabonda. Inne oczekiwania, a z efektywnością bywa różnie. Więcej straciłem Sacri niż BSów co niczego nie dowodzi pozatym, że HACe są bardziej mobilne, a mnie stać na ich stratę. :'(

Greyer:
Scary RR gangi dużo straciły nie tylko na med/small shipach (wystarczy założyć NOS/Neutralizer), ale na tym, że przeskakując przez bramę ląduje się nie na 10-15km od siebie ale czasem na 30-60km od siebie (grid nwych bram jest tak cholernie wielki, że może gang być na 0 do bramy, a być od siebie na 10-15km :/)

Statki Tech3 tak samo jak teraz factionowe będą używane przez ludzi. Będą się  pojawiały jakieś fun fleety w których ludzie będą latać takimi statkami. A w 0.0 to przypuszczam, że będzie po prostu więcej tych wormholi niż np. w empire, więc ten kto rządzi w systemie z wormholem, ten później to farmi i ma kasę na inne statki. W EvE nic nie ginie, nawet jeśli ma się samemu nie latać w tych statkach to będzie można sprzedawać części w Jita za ceny, które pozwolą na latanie takimi statkami.

Co do Insurance to w/w Zulupark wspomina, że trwają zaawansowane prace nad zmianami w insurance, który podobno ma obejmować również t2/t3 statki, jak również ma być zalezny od ludzi (tzn ma być w jakiś sposób wyliczany na podstawie danych o cenach tychże statków w grze), a przynajmniej tak zrozumiałem to co było w tym atku pisane, przez CCP.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej