Eve Online > Dyskusje ogólne

Rola HAC'ow po nerfie

<< < (4/5) > >>

Straszny:
Oxylan
co do deimosa - imo wcale ten statek nic nie gniecie - wielka dziura na explo  i podobna na EM.

To jeden z nielicznych HACów (obok Cerberusa) na które  bez stresu Vagabondem daje approach, wyrzucam moje EC-300, neutralizer on, właczam heat i bezstresowo czekam pare-parenascie sekund na loocik. Zawsze działa (nie mowie o ratterskich wersjach, tylko o pvp). Ten statek jest za kruchy, do tego jeśli ma jakiś tank to jest wolny i mało zwrotny a 700  dpsa uzyskuje na odległości tak małej że rzadko kiedy może wogóle z niego skorzystać.
(no w gangu jak cel trzyma 120 webów to tak, ale to równie dobrze wiele innych staków lepiej spełni role damage dealera)

Moje przemyślenia odnośnie Vagabonda - najmniej na tym straci, najwięcej stracą inne shipy robione na nano, jak Sacrilege czy Ishtar. Dalej będzie fajnym statkiem do latania, tyle ze na pewno zmienią sie taktyki walki. Co do Sacri to ofc jest to świetny ship, który też pewnie da sobie rade ;)

Kha Verti:

--- Cytat: Scaryman w Październik 15, 2008, 09:15:45 ---
Moje przemyślenia odnośnie Vagabonda - najmniej na tym straci, najwięcej stracą inne shipy robione na nano, jak Sacrilege czy Ishtar. Dalej będzie fajnym statkiem do latania, tyle ze na pewno zmienią sie taktyki walki. Co do Sacri to ofc jest to świetny ship, który też pewnie da sobie rade ;)

--- Koniec cytatu ---

No ja z vagasem jestem na początku drogi więc nie mam jeszcze dopracowanych taktyk więc w sumie wychodzi po twojej wypowiedzi na to że vagas będzie dalej użyteczny tyle że będę musiał się nauczyć czegoś innego niż to co wszyscy teraz stosują. Pocieszające.

Straszny:
ciągle nie znamy ostatecznych charakterystyk, warto nauczyć sie wchodzić na SISI i potestować sobie różne shipy.

gra na pewno zmieni sie mocno, bardzo mocno, ale nie sądze ze będzie to na zasadzie: "statki rakietowe uberpwnmobiles vs reszta szitów". Za bardzo zyskałyby dwie rasy (Caldari i Ammar). Zresztą jak zawsze pvperzy jako gracze najaktywniejsi i tak znajdą sobie sposoby na skuteczne polowania i dobrą zabawe   O0

(btw: Matari to nie tylko Vagas, mają też fajnego HACa na semi-long  - Munin na artach to propozycja na swietne shipy dla doświadczonego FC, chociażby często gangi Pandemica latają z nimi. Do tego Munin to jedna z mało popularnych a rewelacyjnych raciarek )

myst1q:
od rana siedze na sisi i widze, ze megas dostal po dupie.

a wiecie co jest najsmieszniejszego?
nadal mozna nano zrobic.

waga ma na sisi predkosci 239m/s.
z navigation na 5 mamy 298m/s.
jeden overdrive daje nam 20% do speeda [nie liczac penalty].
wsadzajac 2x 20% overdrive [t2] bedziemy mieli 417m/s/

przy acceleration control l5 i mwd 500% mamy MWD 625%. to daje nam 2606m/s. slabe nano... ale dodaj jeszcze gank bonusy+implanty i moze jeszcze jeden overdrive, poniewaz nie trzeba teraz interiamodifier- CCP bylo tak mile by zmniejszyc masa sprawiajac, ze statki moga leciec z wieksza predkoscia na tej samej orbicie.

no... i web tez tak bardzo nie skrzywdzi nano, bo ma tylko 60% sily.

koment dla CCP?
FAIL!!

Yogos:
Sam jesteś fail.
Poczekaj co z trackingiem wymyślą to raz.
Dronki i misle będa klepać vage to dwa.
Po trzecie sprawdź nanofibry na sisi a nanofibry na tq:

sisi http://i34.photobucket.com/albums/d134/Reithan/EVE/nano2.jpg
tq http://www.eve-online.com/itemdatabase/EN/shipequipment/hullarmor/hullupgrades/2605.asp

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej