Eve Online > Dyskusje ogólne

Ostatni Live Dev Blog

<< < (4/8) > >>

NeX:
  Dlatego oprócz zmian w gameplay odświerzających grę wprowadzane są zmiany balansujące wszystkie rasy po poprzednich patchach nazywane przez frustratów, którzy akurat tym razem odrobinę stracą - nerfem  :D
Koniec końców wszystkim da się grać, więc wszyscy dalej grają.

Tak na marginesie myst1q - 30k graczy to masz zalogowanych równocześnie prawie przez całą dobę. Aktywnych kont w grze jest około 250 tysięcy.

Voulture:

--- Cytat: myst1q w Październik 09, 2008, 17:49:02 ---Zastanawiam sie takze... ile graczy zostane z tych 32 000... nie kazdy chce miec znerfiony statek ktory sie trenowalo miesiace, i nie kazdy chce miec znerfional rase, ktora sie trenowalo lata.

pewnie ktos powie, ze mnie to nie tyczy- tyczy, bo spedzilem 3 miechy na graniu.
--- Koniec cytatu ---
Masz tuaj calkiem spory blad logiczny. Pokazujesz tutaj taki ciag myslowy:
Trenuje do super ststaku -> CCp nerfuje super statek ktory staje sie normalny -> Zmarnowalem czas na trening

Ktory po prostu nie odzwierciedla sprawy, ktory ksztaltuje sie mniej wiecej tak:
CCP popsulo balns gry tworzac statek zdecydowanie wybijajacy sie ponad poziom -> Trenuje by latac super statkiem -> CCp nerfuje super statek ktory staje sie normalny -> Zmarnowalem czas na trening

Juz wiesz co jest tutaj problemem? Realia wygladaja tak, ze wiekszosc skilli z roznych statkow podobnej klasy sie powtarza. Kazda rasa umozliwia szybkie przejscie na 2 sasiednie rasy bo wiekszosc skilli  sie pokrywa. Trenujesz na statek X 3 miesiace, na statey Y, tej samej klasy ale innej rasy musisz doskillowac... miesiac.

To jest wlasnie balans, nazywany pzrez ludzi kolem nerftuny, polegajacy na dywersyfikacji rol i taktyk. To jest balans ktory nigdy nie bedzie pelny. Ktory jest 100 razy lepszym rozwiazaniem niz stworzenie identycznych statkow dla kazdej rasy.

Tak naprawde wiekszosc graczy na wiesc o nowych nerfach / boostach powinno zacierac raczki z radosc. Maja kolejny cel, kolejny rodzaj walki do pzretestowania, kolejny sposob wygrywania z wrogiem, kolejne dosiwdczenie i kolejna zabawa. To jest wprowadzanie swiezosci do tej gry.

To jest cos, co CCP powinno robic jeszce czesciej i czemu przyklaskuje. Chociaz moja nanoishtarka bedzie zdecydowanie slabsza niz pzred nerfem.

PS. Prosze nie staraj obalac sie moich argumentow wytykajac mi literowki i braki przecinkow jak to juz sie zdarzalo  ::)

~~

TL:DR: Kazda zmiana w balansie gry jest dobra! Chocby byla naprawde zla.

ivil:
Mysle ze nad dywersyfikacja mozna by jeszcze popracowac i przykladowo wprowadzic dla kazdej rasy jedna czy dwie ekskuzywne klasy statkow.

Konta kupuja tylko najwieksze placzki i lenie eve :P

myst1q:
megas nie byl mega statkiem. nie bylo takiego w grze, ale nie powiesz mi, ze skillowanie np. projectili na large t2 i robienie bs'ow zajmie mi miesiac.... zajmie mi ze 2-3 ;|.

ja np. chce latac gallente. i tylko gallente. zadna inna rasa mi sie nie podoba. np. minmatarzy- wole juz latac wrakiem. albo caldari- nie podobaja mi sie missle, a ich statki sa brzydkie. ammarzy, jeszcze jeszcze, jesli nie gallente to pewnie nimi ;p.

250 000 kont != 250 000 graczy. znam ludzi, ktorzy maja po 5kont i wiecej. a tam dwoch trzech minerow, tam cos do pvp, tam cos do kapitali, etc.

--- Kod: ---Trenuje do super ststaku
--- Koniec kodu ---
statku ;p

--- Kod: ---Ktory po prostu nie odzwierciedla sprawy, ktory ksztaltuje sie mniej wiecej tak:
--- Koniec kodu ---
ktora.

--- Kod: ---Trenujesz na statek X 3 miesiace, na statey Y
--- Koniec kodu ---
statek. pozatym... zrobienie command shipa innej rasy nie zajmie ci miesiaca. samego command shipa. haca moze bys zmiescil, ale i tak bys nie mial skilli do dzialekk t2.

--- Kod: ---To jest balans ktory nigdy nie bedzie pelny. Ktory jest
--- Koniec kodu ---
nie zaczyna sie od 'lacznika'- powinien tam byc przecinek.

tobie tam odpowiada, ty masz wiele skillow z innych dziedzin niz gunnery i space ship command na 5. ja np. nie nie mam- i boli mnie to. najlepiej... zaje*ac 'podatnika" i ch*j. kara smierci i ch*j. XD

misao:
chcesz latac galente? tez latam galente. widzisz sprawa jest taka. wyskilujesz hybrydki masz caldari/galente, wyskilujesz misle, masz caldari/ammar jedynie kiepskawo jest z laserami/projectilami, ale tu tez skile pomocnicze z gunery sie uzupelniajalarge dziala t2 to jest miesiac( ktorego mi i tak szkoda bo large dziala ssa ale to imnna dyskusja) a pozatym jak ci nerfia megasa . ze scramble scina MWD? mwd na megasie to i tak 1 cykl zeby dobic do ofiary, jak musisz leciec dluzej niz 1 cykl to znaczy ze ofiara ci i tak spierdzieli <_<, albo zapomniales zalozyc weba >_>akurat nerf nano to boost galente jest. latwiej bedzie zlapac cos szybkiego, Arazu/lachesis stana sie pozadanymi shipami w gangu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej