Eve Online > Poradniki
Skille i atrybuty w liczbach
Dormio:
--- Cytat: Voulture w Październik 02, 2008, 09:37:19 ---No i trzeba jeszcze brac od uwage rank skilii 120 skilli ran 1 to mniej do skillowania niz 15 skilli rank 12 :D
--- Koniec cytatu ---
Większość skilli w science (przynajmniej te co mam, w sumie 39) to rank5 i średnia to 4.3, a np. w gunnery (w sumie 24) średnia wychodzi 3.7.
Znów wracamy do początku: co lepsze uśrednione atrybuty czy z wyraźną przewagą per i will ? IMHO najlepszy układ to 3 pkt przewagi w per w stosunku do int, per 1 pkt przewagi nad mem. Int nad mem 1-3 pkt przewagi.
Bardzo wyrównaną postać da się radę zrobić w przypadku Gallente/Jin-Mei (ja mam akurat 9/7/7/7/9 bazowe, ale można odjąć od charyzmy, czy też int i mem i dodać do per i will co najmniej po 1 pkcie), a zatem nie tylko achura (aczkolwiek tam będzie mniejsza startowa charyzma).
Tomash Kovahlsky:
akademickie dyskusje znowu :P
ja mam (z set'em impow +4):
mem - 25
per - 25
will - 22
int - 20
cha - 20
i usredniajac, wszystko mi sie bardzo ladnie skilluje :)
outlying:
Dornio -> Tabelka naprawdę zrobiona w 3 minuty, nie plagiatowana. Te informacje są udostępnione przez CCP dla każdego gracza więc każdy spokojnie może coś takiego uzyskać (pod warunkiem że ma podstawową wiedze z zakresu informatyki :P)
Poprostu realizuje projekt wykorzystujący Eve API i potrzebowałem sobie zrzucić cały SkillTree do bazy danych, zacząłem się bawić informacjami i wyciągnąłem takie info jakie podałem wyżej.
Informacji można rzecz jasna wyciągnąć całą mase:
- jaki jest średni rank jest dla danej grupy
- który skill (na dowolnym, bądź konkrentym poziomie) jest wymagagany do jakiej liczby skili
- który skill ma największe wymagania
- etc. etc. etc.
;)
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Gareth Frost w Październik 02, 2008, 14:47:43 ---- który skill ma największe wymagania
--- Koniec cytatu ---
... z czystej ciekawosci... ktory?
Goomich:
--- Cytat: Tomash Kovahlsky w Październik 02, 2008, 14:51:34 ---... z czystej ciekawosci... ktory?
--- Koniec cytatu ---
W kategorii: najwięcej roboty zanim się do cholerstwa dojdzie: pierwszy large gun spec.
Na drugim miejscu Carrier, a na trzecim Capital Industrial.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej