Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Jump Clone
littleozzik:
Nowiutki clone bez implantów :)
Goomich:
No to źle to rozumiesz. Dotychczasowy klon zostaje tam gdzie był, a ty pojawiasz się w miejscu gdzie jest czysty.
littleozzik:
Dobra, zostaje tam gdzie był czyli w stacji z której wykonałem "skok" do nowego klona. Czy w takiej stacji muszą być jakieś specjalne usługi czy mogę wykonać skok z każdej? Rozumiem że potem będę mógł bez problemów powrócić do pierwotnej powłoki? Oczywiście po 24h.
Goomich:
Musi być stacja i nie powinieneś mieć innego jumclona klona w niej. Skoki można wykonywać tylko raz na 24h.
Dormio:
W zasadzie są 3 ograniczenia:
1. Stacja na której robisz JC musi mieć taką możliwość - czyli musi posiadać medicala, by kupić JC.
2. Nie wykonuje się skoku ze stacji na której masz JC
3. Skok można wykonać 1x na 24h
Ad.1. Rozszerzając - jeśli przeniesiesz JC na inną stację (bez medicali) to i tak będziesz mógł na niego skakać. Żeby przenieść (na np. sąsiednią stację w systemie) wystarczy polecieć do innej stacji i wykonać skok na nowego JC (pamiętaj, że operować będziesz na nowym od tego momentu - implanty, etc. zostają w starej powłoce). Zaraz po skoku możesz zakupić nowy JC na stacji z medicalem
Ad.2. Wykonanie skoku ze stacji, na której masz JC tworzy "precedens" bo wówczas powstaje druga powłoka, a "masz" miejsce na max 1 w tej samej stacji, więc jedna ulega zniszczeniu. Jakoś nie spieszyło mi się sprawdzić która ulegnie zniszczeniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej