Eve Online > Dyskusje ogólne
Ku przestrodze ;/
Maver:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Sierpień 12, 2008, 10:02:02 ---EULA mówi, że konto jest własnością CCP. Mogą z nim robić co im się żywnie podoba. Z punktu widzenia prawa wszystko jest OK. A gość powinien się cieszyć, że go zbanowali. Przynajmniej wyciągnęło go to z poważnego uzależnienia.
--- Koniec cytatu ---
Pytanie tylko czy taki zapis w swietle prawa jest dopuszczalny.
W koncu klient placi za mozliwosc zalozenia konta, zaklada je, potem placi za utrzymanie a ktos w EULA zapisuje ze to konto nie nalezy do niego tylko do wlasciciela serwisu.
Jakos wydaje mi sie ze jak by dobrze poszukac w unijnych dyrektywach itp... to okazalo by sie ze taki zapis jest niezgodny z prawem konsumenckim.
Wilk:
A dlaczego niezgodny?
Płacisz za możliwość gry, a nie za posiadanie czegokolwiek.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Wilk w Wrzesień 04, 2008, 10:29:18 ---Płacisz za możliwość gry, a nie za posiadanie czegokolwiek.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie tak. Powiedzmy, że pozwalam Ci bawić się moimi klockami Lego za opłatą (10zł za godzinę). Klocki są moje. Gdy skończysz się bawić nie możesz ode mnie żądać abym nie rozkładał tego co zbudowałeś.
zlloty:
Ja tam się cieszę, że ZAIKS się w to nie miesza, bo TC by 100zł za miesiac kosztował ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej