Eve Online > Wsparcie techniczne
OSTRZEŻENIE
Raan Kern:
Właśnie przeskanowałem ostatniego kompa z którego się logowałem i mam tu pińcet keylogerów...
KKRT:
--- Cytat: NeX w Sierpień 07, 2008, 23:57:49 --- W sumie medytujemy nad skomplikowanymi włamaniami, a zapominamy o najprostszym. Przejęcie konta email gracza i jeżeli na tym adresie była rejestracja gry, wygenerowanie nowego hasła dla EVE. Na skrzynkach często są nawet stare maile od CCP z loginami. Wystarczy zaznaczyć wysłanie nowego hasla na przejęty adres. Może jakieś słabiej chronione konta pocztowe są właśnie wspólne dla kradzieży.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego nigdy, ani to przenigdy nie ustawia sie zapisywania maili na waznych kontach pocztowych. Od tego sa rozne klienty pocztowe by maile na biezaco sciagac na dysk.
Druga sprawa to taka jak napisal Ireul, czyli nigdy, ani to przenigdy nie uzywajcie tych samych hasel i loginow w roznych serwisach, a zwlaszcza nie uzywajcie tego samego nicku i loginu w grach.
ko0rt:
U mnie już ok. Konto oddane z wszystkimi przedmiotami i kasą. Znajomi w dalszym ciągu się borykają z odzyskaniem :tickedoff:
Herkannon:
Witam,
Deaell pisał o moim przypadku...
Co do tego pierwszego konta, to uznano moje prawo do jego posiadania, to było w piątek po dt - w odpowiedzi zasugerowano abym przeskanował kompa przy użyciu Trend Micro's FREE online virus scanner co zrobiłem dwa razy po znalazł po jakimś jednym upierliwcu pod malware, spyware/greyware i cookie. Napisałem pod wieczór, tj koło 21 i czekałem na kolejną odpowiedź juź dającą dostęp do konta....
Dodam tylko jeszcze że dziś wieczorem straciłem dostęp do drugiego konta... i musiałem triala założyć aby móc petycję napisać...
Ogólnie stwierdzam że nie mam zielonego pojęcia co się dzieje i zaczynam już mieć tego serdecznie dość.... Jeśli CCP naprawdę się tym nie zajmie to straci klienta ktróry opłacał dwa konta real kasą.... :tickedoff:
Loc0:
Zmien adres mailowy w account settenings? Byc moze to nie konto gry jest zaatakowane (czyli wina prostoty twojego hasla, bo we wlam do ccp raczej nie wierze) a twoja skorzynka pocztowa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej