Eve Online > Dyskusje ogólne
Koniec nanofaq ?
Vermian:
Tylko wiesz ze patch wymusi zmiany w podejsciu pilotow do fitowania tych statkow. Zarowno Arazu i Lachesis beda musialy zadbac bardziej o swoj survival jak i o spelnienie swojej nowej roli ktora bedzie sie sprowadzac do uzupelniania znerfionego Rapiera/Huggina. Spowoduje to dwie zmiany. Po pierwsze Arazu/Lachesis beda czesciej primary (scramble+web w pewnym sensie jakby nie bylo), wiec beda potrzebowaly survivala. Potrzebne tez bedzie wiecej scrambli aby nie poprzestawac tylko na jednym statku do scramblowania - podobnie jak Rapier/Huggin z webem teraz. Dodatkowo zmiana spowoduje ze wcale na close range nie beda mialy przerabane jak kiedys, zgadnij czemu ;) . Generalnie fit floty malej czy duzej bedzie niewiele odbiegal od matarskich reconow. Tzn. 2 scramble, LSE ile sie da, moze jakis sensor booster i standardowo juz mwd.
Co do builda na solowki - to juz moja tajemnica, imo te statki maja tu spory potencjal 1vs1 ale jak konkretnie bedzie wygladac fit i jego uzycie w praktyce, to juz zostawie dla siebie. Jako podpowiedz powiem, ze tu nie ma wbrew pozorom duzo cudowania ;) .
PS. Mowiac "nie walczylem po nerfie" mialem na mysli obecny nadchodzacy "nerf nano". Jakos nie mam czasu na testowanie rzeczy w praktyce, bo bym potrzebowal "swinek morskich", a obecnie nie mam znajomych chetnych robic nudne kolejne testy. Pozostaje mi rabniecie fitu "na papierze" (bardziej EFT :P ) a pozniej analiza "z glowy" jak co moze sie zachowywac.
Straszny:
EKhm...
wygląda na to że NERFA NIE BĘDZIE, a na pewno nie w takiej skali jakiej proponowano... O0
na Sisi cofnięto zmiany. Trwa zażarta dyskusja, a CCP zorientowało sie ze zabiłoby całą klase statków tankujących speedem i teraz kombinują jak to pogodzić.
Ellaine:
I dobrze, bo o ile popieram sama idee lekkiego przyciecia nano, o tyle wydawalo mi sie ze mialo to byc bardziej umiarkowana zmiana niz potem sie okazalo.
Yogos:
No bo przegieli kapke.
Oprócz velocity pozmianiali trackingi dział i przynerfili weba i nagle się porobiły jaja zupełnie nie związane z nanostatkami.
EDIT
A już widziałem że odgrzewają pomysł żeby hice miały nowy moduł który oprócz sfery blokującej warp miały też sfere generującą WEB. Tak żeby nano nie było tak bezkarne przy skakaniu przez bramy w 0.0.
sneer:
z tą web bańką to akurat mógłby być niezły pomysł
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej