Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions po raz czwarty

<< < (62/73) > >>

Dormio:

--- Cytat: Vril Ya w Grudzień 18, 2008, 23:08:34 ---Dowolnej wielkości - co może być dość śmieszne gdy np. stacja docelowa nie pozwala nikomu dokować. Cały kontrakt musisz być w stanie przewieść na raz, paczki nie da się podzielić, ale jak już weźmiesz kontrakt możesz podejrzeć co jest w środku.
Wyczucie co, kiedy i czym atakować zdobędziesz tracąc statki, więc zadbaj byś mógł sobie na to pozwolić.

--- Koniec cytatu ---
Jak podejrzeć ? Otwarcie paczki dotąd bezpowrotnie niszczyło możliwość zakończenia kontraktu.

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 18, 2008, 20:03:25 ---2) Kontrakty kurierskie - jak ustalany jest collaterall? Czy wystawiając taki kontrakt może ustawiać tę wartość "z d...", czyli to się samo kalkuluje na podstawie wartości towaru? I w drugą stronę - czy jeśli do przerzucenia jest np: 5000 m3, to czy mogę to przewieźć w dwóch partiach?

--- Koniec cytatu ---
Collateral sam ustalasz - może to być również informacja, że coś cennego jest w ładunku i teraz pytanie, czy może warto jednak nie oddawać ? Collateral można ustalać bazując na wartości towaru, ale mi jakoś dziwnym trafem zawsze z dupy cena wychodziła.
Jeśli kontrakt ma określoną objętość to nie możesz podzielić paczki jaką dostajesz. Kontrakt kurierski za to może obejmować max 100 pozycji o objętości nie większej niż bodaj 120k m3 (lub 100k m3 - nie pamiętam). Otwarcie paczki oznacza jej zniszczenie i uniemożliwa (lub uniemożliwiało jeśli to zmienili ostatnio) zakończenie kontraktu.

--- Cytat: Max Dercad w Grudzień 18, 2008, 20:22:05 ---4) Generalnie tak.

--- Koniec cytatu ---
Dodam od siebie:
Jeśli znasz swoje możliwości i znasz dokładnie przeciwnika (np. dokładnie jakim sprzętem dysponuje - i.e. typ statku, fit) wówczas sam możesz się zacząć bawić. Jeśli ściga Ciebie ceptor a jesteś pewny, że go pokonasz w czasie jaki będzie potrzebny by do Ciebie dotarli jego koledzy - możesz próbować. Jeśli znasz prędkość z jaką poruszają się przeciwnicy i jest ona niższa niż Twoja, to możesz alignować na jakiś obiekt i walić ile fabryka dała (i jeszcze więcej).
Możliwości zabawy jest mnóstwo.

--- Cytat: Max Dercad w Grudzień 18, 2008, 23:17:50 ---5) Palenie gumy jest doskonałym pomysłem. Piraci zawsze mają statki sfitowane pod pvp, ty prawdopodobnie nie, więc walka będzie dość jednostronna. By nie wspomnieć o ich przewadze w sp i doświadczeniu.

--- Koniec cytatu ---
W czasie warpu dodatkowo możesz sprawdzić informacje o przeciwnikach (info charu to potężne narzędzie - wiek sugeruje potencjał SP, empolyment history zaś kierunki w jakich odbywało się szkolenie, wrzutki w bio czasem dodatkowo dorzucają parę rzeczy).

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 18, 2008, 22:08:13 ---Podejrzewałem jednak, że te AF były bardzo szybkie, plus jeden z tych pilotów był CEO jakiegoś korpa, więc raczej wiedział co robi.

--- Koniec cytatu ---
Bycie CEO jakiegoś korpa o niczym nie świadczy. Czasem jest to po prostu osoba z łapanki. Informacja o ilości ludzi w korpie może być zaś cennym dodatkiem by jednak tę gumę palić intensywniej (im większy korp tym większe prawdopodobieństwo, że jednak ten CEO to nie byle kto), a przynależność korpa do znanego pirackiego ally powinna rozwiać jakiekolwiek Twoje wątpliwości.
Co do AF'ów - wszystko zależy od fitu i, może się zdarzyć, że mają fit na speed, ale to Twój własny fit w tym wypadku powinien być bardziej determinującym Twoje zachowanie.

Ezachiel:
Ja byłbym jednak ostrożny w atakowaniu AF'ów cruiserem t1 ... bo moze ci się przytrfić sporo suprise ... z drugiej strony AF raczej nie zaatakuje pod gete ... a jesli przeciwnik nie stoi pod gatem BS-em z SMART bombami to wskoczenie na 0 i jump sa niezlą taktyką, .. no chyba ze to gate low > low lub 0 > 0/low ... wtedy warto moze przyjac jedna salwe na klate by przeciwnik złapał agro ...

misao:
od pol rokuj ponad nuie da sie odpalic smartki w obszarze 10km od gate.

Ellaine:
wczoraj stracilem na smartce pod bramą shutla i jajo. Ale może to było 20km od bramy i jakoś mnie złapało na wychodzeniu z warpa.

Mosiek:
Podobno przy wychodzeniu z warpa nie można dostać od smartek.
Aczkolwiek co pewien czas ktoś dostaje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej