Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions po raz czwarty
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Czerwiec 23, 2008, 14:31:31 ---I co, jest tam napisane o alignie czy o czasie osiągnięcia 80% ?
--- Koniec cytatu ---
W pierwszym poście pisałem o osiągnięciu 80%. Tam gdzie ci podkreśliłem pisałeś o osięgnięciu 80%.
Dormio:
--- Cytat: Voulture w Czerwiec 23, 2008, 14:43:38 ---Ale przyspieszenie statku w Eve nie jest liniowe. Taka sama krzywa wystepuja dla kazdej maksymalnej predkosci. Jesli cyferki do Ciebie nie przemawiaja to wyobraz sobie, ze przyspieszenie w eve jest wyrazane jako... procenty maksymalnej predkosci.
--- Koniec cytatu ---
To tym gorzej, w przypadku liniowego sprawa byłaby prostsza. A jeśli to są krzywe, dajmy na ten przykład porównywalne z krzywą obrazującą ładowanie capacitora, to oznaczałoby, że im większa prędkość tym łatwiej osiągać prędkości w zakresie około 30%, bo wówczas przyspieszenie jest największe.
To co proponujesz - wyobrażenie sobie przyspieszenia jako % maksymalnej prędkości mogłoby nawet pasować do wyrysowania takiej krzywej, ale jest nieprawdziwe:
- jeśli jest to różnica pomiędzy obecną prędkością a maksymalną, to w przypadku wartości bliskich 0 osiąga ~100% wartości prędkości maksymalnej, co jest zupełnym bezsensem
- jeśli jest wartością równą obecnej - wówczas przy 0 wynosiłoby 0, a przy 100% byłoby 100%, co też jest bez sensu.
Przyspieszenie to druga pochodna położenia PO czasie (a=dV/dT), skoro prędkość to pierwsza pochodna położenia po czasie.
Korzystając z przykładu Incursusa i 2x overdrive T1, czyli 240m/s i 320,8m/s jako wartości równe 80% prędkości maksymalnej otrzymujemy 4m/s^2 oraz 5,3467m/s^2 dla warunku = uzyskanie 80% w tym samym czasie (dla uproszczenia przyjąłem 60s). Dla stałego przyspieszenia, czas potrzebny na uzyskanie 80% przy 2 overdrive będzie większy o 40%.
EFT podaje ALIGN w czasie (nie podaje przy tym jak jest liczony - zwrot o 180', z zatrzymania ?). Dla Incursusa EFT podaje 4.9s jako czas ALIGNu, gdzie zatem jest podawana wartość wejścia w warp ?
No chyba, że wg Ciebie EFT'owe "align time" = "start warp in".
--- Cytat: Mona X w Czerwiec 23, 2008, 14:49:08 ---W pierwszym poście pisałem o osiągnięciu 80%. Tam gdzie ci podkreśliłem pisałeś o osięgnięciu 80%.
--- Koniec cytatu ---
Nie pozostaje mi nic innego jak po prostu sprawdzić, z zegarkiem/stoperem w ręku ;)
Wilk:
--- Cytat: Voulture w Czerwiec 23, 2008, 14:35:03 ---Podsumowujac - predkosc maksyalna w zaden sposob nie wplywa ani na wejscie w aligna ani na wejscie w warpa ani na znalezienie sie na lini warpa czy jak to tam chcesz ponazywac.
--- Koniec cytatu ---
Więc wytłumacz mi dlaczego wydokowując z dużą prędkością i od razu przechodząc do warpa na punkt nie leżący na linii wydoku align zajmuje dużo więcej czasu niż przy mniejszych prędkościach. Przecież wtedy cały czas ma się już prędkość warpu, pozostaje tylko kwestia ustawienia się w linii prostej na cel. Dlaczego to zajmuje dużo więcej czasu?
Albion:
--- Cytat: Wilk w Czerwiec 23, 2008, 16:52:02 ---Więc wytłumacz mi dlaczego wydokowując z dużą prędkością i od razu przechodząc do warpa na punkt nie leżący na linii wydoku align zajmuje dużo więcej czasu niż przy mniejszych prędkościach. Przecież wtedy cały czas ma się już prędkość warpu, pozostaje tylko kwestia ustawienia się w linii prostej na cel. Dlaczego to zajmuje dużo więcej czasu?
--- Koniec cytatu ---
Sprawa jest bajecznie prosta :D
Bezwladnosc - dziala ogolnie tutaj ta sama zasada co rpzy orbitowaniu cepem wokol jakiegos nieruchomego nawet celu. Porownujac latanie bez mwd pozwala osiagnac duzo mniejsza orbite niz wlaczenie takowego.
Statek zwyczajnie przy wydoku musi sie zatrzymac, osiagnac predkosc "manewrowa" wykrecic, zwiekszyc ciag, wejsc w warpa.
Oczywiscie my nawet tego nie widzimy ale jak widac algorytm jest tak napisany aby byl user friendly, wlasnie przy skretach, czy orbicie automatycznie predkosc jest redukowana do sensownej wartosci tak zeby cala akcja nie trwala wiekow, po czym nastepuje przyspieszenie :D.
W ramach testow proponuje wziasc cepa zapuscic orbite powiedzmy 7 km, trzymac sprawdzic spd, odpalic mwd, sprawdzic rzeczywista orbite, po czym przesunac predkosc na max i sprawdzic rzeczywista orbite ponownie ;p.
Wilk:
Ja myślę tak samo, ale Voult upiera się, że prędkość nie ma znaczenia. Dla mnie ma i wynika to właśnie ze wspomnianej przez Ciebie siły bezwładności.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej