Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions po raz czwarty

<< < (5/73) > >>

Dormio:

--- Cytat: White_Haven w Czerwiec 23, 2008, 13:31:07 ---O czasie alignu nie decyduje prędkość statku tylko jego agility.... tak samo jak wyżej wspomniana kwestia przyrostu capa... przy wyższej prędkości jedyne co się zmienia to jednostka przyrostu /s. Jak chcesz się szbciej alignować to zwiększ agility statku (zmniejszanie masy / zakładanie inertia stabów).

--- Koniec cytatu ---
A ja napisałem, że prędkość maksymalna determinuje align ?

--- Cytuj ---Warp masz zawsze przy około 80% prędkości maksymalnej, zatem wszystko co wpływa na czas jaki potrzebujesz na osiągnięcie tej prędkości oraz znalezienie się na linii warpu wpływa na czas wejścia. W skrócie będzie to:
- prędkość maksymalna (Overdrive +, Bulkhead -, Cargohold -, MWD +, AB +)
- waga (Nanofiber -,Armor Plate +, MWD +, AB+)
- bezwładność (Inetria Stablizer -, Bulkhead +)
- uruchomione/zamontowane moduły

--- Koniec cytatu ---
Czytać ze zrozumieniem ?

Goomich:

--- Cytat: Dormio w Czerwiec 23, 2008, 13:40:20 ---
--- Cytuj ---Warp masz zawsze przy około 80% prędkości maksymalnej, zatem wszystko co wpływa na czas jaki potrzebujesz na osiągnięcie tej prędkości oraz znalezienie się na linii warpu wpływa na czas wejścia. W skrócie będzie to:
- prędkość maksymalna (Overdrive +, Bulkhead -, Cargohold -, MWD +, AB +)
- uruchomione/zamontowane moduły

--- Koniec cytatu ---
A ja napisałem, że prędkość maksymalna determinuje align ?Czytać ze zrozumieniem ?

--- Koniec cytatu ---

No tak, rzeczywiście, nic nie pisałeś o prędkości, nam się to wszystko przyśniło.  :nie:

Wilk:
Dormio pisał o warpie a nie o alignie wiec jednak czytać ze zrozumieniem.

btw. im większa prędkość tym gorzej się alignuje - dowodem jest na to wypadanie z orbity przy większych prędkościach. Tak samo jest z alignem. Bo skoro prędkość nie wpływa na align to dlaczego te statki nie mogę się poprawnie alignować by utrzymać odpowiednią orbitę? Zajmuje im to więcej czasu i dlatego z tej orbity wypadają.

ps. weźcie sobie wydokujcie i od razu spróbujcie warpować na coś co nie jest na przeciw stacji. Statek ma wtedy dość dużą prędkość i stale ją utrzymuje - sporo powyżej prędkość potrzebnej do warpu. A jednak warpuje dużo dłużej niż od zerowej prędkości.

Goomich:

--- Cytat: Wilk w Czerwiec 23, 2008, 13:58:29 ---Dormio pisał o warpie a nie o alignie wiec jednak czytać ze zrozumieniem.

--- Koniec cytatu ---

Ale żeby wywarpować trzeba osiągnąć te 80%. Czytać ze zrozumieniem.

Dormio:

--- Cytat: Mona X w Czerwiec 23, 2008, 13:55:03 ---No tak, rzeczywiście, nic nie pisałeś o prędkości, nam się to wszystko przyśniło.  :nie:

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Mona X w Czerwiec 23, 2008, 14:14:21 ---Ale żeby wywarpować trzeba zaalignować i osiągnąć te 80%. Czytać ze zrozumieniem.

--- Koniec cytatu ---
Mona X, uparłeś się niezrozumieć czy tak tylko sobie nabijasz posty ?
By zakończyć niepotrzebną dyskusję... napisze jak w poradniku dla idioty, bo widzę, że Mona X usiłuje udowodnić, że napisałem coś czego nie napisałem:
By wejść w warp:
1. musisz osiągnąć 80% prędkości maksymalnej na co wpływ mają:
- wartość prędkości maksymalnej (Overdrive +, Bulkhead -, Cargohold -, MWD +, AB +)
2. uzyskać align (statek musi być ustwiony w kierunku w którym będziesz skakać), na co wpływ mają:
Na oba punkty może wpływać samo zamontowanie modułu (moduł jest wyłączony - "poszarzały"), AB i MWD wpływają gdy są uruchomione.

Z punktu widzenia czasu najbardziej optymalne jest uzyskanie najpierw alignu, a potem 80% prędkości maksymalnej.

A teraz poproszę raz jeszcze o wskazanie GDZIE napisałem wprost (!), że prędkość maksymalna wpływa na align ?
Podany cytat wskazuje na to co wpływa na WEJŚCIE w warp:

--- Cytuj ---(...)wszystko co wpływa na czas jaki potrzebujesz na osiągnięcie tej prędkości oraz znalezienie się na linii warpu wpływa na czas wejścia.
--- Koniec cytatu ---

Pierwsze pogrubienie dotyczy PRĘDKOŚCI, jeśli ktoś się jeszcze nie zorientował (Mona X ?), a drugie dotyczy alignu.
Być może Mona X poczuł się zagubiony użyciem przeze mnie spójnika oraz, ale wówczas skąd wykazywanie, że czas potrzebny na osiągnięcie 80% prędkości maksymalnej będzie taki sam dla różnych wartości prędkości maksymalnych pozostaje poza zakresem mojego zrozumienia.

Wszystkie osoby postronne przepraszam za niepotrzebną dyskusję.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej