Eve Online > Poradniki
Co szkolić?
Podchmielony:
Witam Wszystkich jako że jest to mój pierwszy post chcę zaznaczyć że Mam bardzo mało Info o grze :buck2:
Stworzyłem postać z myślą o byciu kretem (miner)
Wykonałem wszystkie misje podstawowe i przyszedł w końcu czas podjąć się szkolenia umiejętności nie oczekuje od was jakiegoś ścisłego Wytyczenia co mam szkolić (chociaż było by miło) nawet małe porady co jest bardziej przydatne a co mniej będą pomocne ;)
Oto krótki opis mej postaci
Nick Jicc
Caldari
Spis statystyk:
Int 13 (z implantem +1)
Per 9
Char 3 ( :uglystupid2: prawdziwy zemnie Charyzmatyk xD)
Wil 7
Mem 15 (z implantem +1)
Opis Skili
Liczę na państwa pomoc Puki co rozwinąłem skile potrzebne do latania fregatami Caldari z Bazy startowej.
Posiadam Fregatę Bantam z zamontowanymi 2x Miner l +2x Civilian Expanded cargohold .
Oto moje WH + kasa za same materjały w początkowej stacji otrzymam ~340-380k.
PS z tymi umiejętnościami zastanawiam się czy zmienić Statek na inny czy jeszcze poczekać.
BTW Alem się rozpisał :laugh:
Z góry dziękuję za pomoc .
Edit Oj przez pomyłkę nie ten dział Może ktoś przenieś do NoobGarten
Przepraszam za kłopot.
Ellaine:
Większości ludzi przechodzi ochota na bycie kopaczem na dłuższą metę i wtedy żałują swojej super wysokiej memory i int. Jako że będziesz się gryzł z rozpaczy prawdodpobnie dopiero za parę miesięcy - parę miesięcy zmarnowanego czasu skillowania - to proponuję już teraz przerobić postać na bardziej uniwersalną i mieć wszystko oprócz charyzmy w granicach paru punktów różnicy.
A tak poza tym pro sprawa jest prosta, skillujesz w kierunku założenia Minerów II na statek Osprey i wykopania nim jak najwięcej w granicach rozsądku. Potem zostają Ci Mining barges i strip minery.
W międzyczasie - skillujesz learningi tak przynajmniej do poziomu posiadania wszystkich 11-tu na 4.
Podchmielony:
szczerze zastanawiałem się nad postacią bardziej uniwersalną ale jakoś odszedłem od tego pomysłu bo jak coś jest do wszystkiego to jest do Du.. Po twoim poście zacząłem się zastanawiać nad zmianą Masz jakieś propozycje? W sumie Kopanie Wybrałem dlatego że chciał bym mieć zawsze jakieś drobne na wydatki a na Walce itp póki co się nie znam więc farmienie innych odpada. Zostają questy czy z nich da się wyciągnąć spore profity?.
Goomich:
--- Cytat: Jacek w Maj 05, 2008, 15:14:03 ---Liczę na państwa pomoc Puki co rozwinąłem skile potrzebne do latania fregatami Caldari z Bazy startowej.
Posiadam Fregatę Bantam z zamontowanymi 2x Miner l +2x Civilian Expanded cargohold .
--- Koniec cytatu ---
Stąd masz dwie możliwośći. Albo zacząć skillować Caldari Cruiser i kopać w Ospreyu, a później przesiąć się na Rokha albo Retrievera, albo olać tę linię i skupić się od razu na barkach. A dokłądniej na Prokurerze. To z lekka syfny statek (gorszy od Ospreya), ale nie "zmarnujesz" kilku dni na cruiserach. Wtedy skillujesz Astrogeology (w dziale Science) na 3, Industry na 5 oraz Mining barge na 1. Następnie skille na retrievera, covetora i ostatecznie na Hulka.
1. Liczba SP jaką masz w danym skillu / liczba SP potrzebna do osiągnięcia następnego poziomu skilla.
2. Nazwa skilla i jego ranga (czyli mnożnik). Tade ma rangę 1, więc jest to podstawowy skill, ma level 1 potrzeba tylko 250SP. Dla skilla o randze 2 potrzeba by było 500, dla skilla o randze 3 - 750 itd. Najwyzsza ranga to 16.
3. Poziom skilla. tu masz pierwszy, Gdybyś miał trzeci, to byłoby 3 kwadraciki. Najwięcej może być 5.
Pod spodem jest pasek postępu w nauce. Im dłuższy, tym bardziej zapełniony będzie, kiedy osiągniesz nastepny level, pasek się oprózni.
--- Cytat: Albi w Maj 05, 2008, 15:24:10 ---Większości ludzi przechodzi ochota na bycie kopaczem na dłuższą metę i wtedy żałują swojej super wysokiej memory i int. Jako że będziesz się gryzł z rozpaczy prawdodpobnie dopiero za parę miesięcy - parę miesięcy zmarnowanego czasu skillowania - to proponuję już teraz przerobić postać na bardziej uniwersalną i mieć wszystko oprócz charyzmy w granicach paru punktów różnicy.
--- Koniec cytatu ---
On ma wyrównane, popatrz się na learningi.
Int 13 - 1 (implant) - 2 (analytical mind) = 10
Mem 15 - 1 (implant) - 4 instant recall) = 10
perc 9
will 7
Przy tech 2 bedzie miał problem, ale nie ma tragedii.
--- Cytat: Albi w Maj 05, 2008, 15:24:10 ---A tak poza tym pro sprawa jest prosta, skillujesz w kierunku założenia Minerów II
--- Koniec cytatu ---
To już ma.
--- Cytat: Albi w Maj 05, 2008, 15:24:10 --- na statek Osprey i wykopania nim jak najwięcej w granicach rozsądku. Potem zostają Ci Mining barges i strip minery.
W międzyczasie - skillujesz learningi tak przynajmniej do poziomu posiadania wszystkich 11-tu na 4.
--- Koniec cytatu ---
Podchmielony:
dziękuję Teraz jeszcze raz przemierzę Forum wzdłuż i wszerz i zobaczę czy nie będzie Rerola na inną klasę postaci bo Wyskilowanie umiejętności z 4na 5 trochę trwa i w sumie szkoda by było później się skapnąć że to jednak nie ten typ gry co nas pociąga. Nie wiem póki co jak wygląda PvP w Eve I tu jest problem może jak bym zobaczył to bym wiedział czy ten typ gry mnie interesuje czy nie xD stoję teraz na rozstaju po Poście Albi Kto mi doradzi pchać się dalej w górnika czy rerol?
Edit zacząłem skilować do tego statku Osprey (Ale to będzie kosztowne xD i czasochłonne)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej