Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Skeer:
Z opisu skilla Criminal Connections:
"Not cumulative with Diplomacy or Connections."
Czy to znaczy, że u agenta pirackiego nie ma sensu skillować tych powyższych, bo nie uzyskam efektów? Czy ogólnie nie ma sensu?
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Styczeń 08, 2013, 21:12:51 ---Na tengu, bo prawie kazdy schodzi na salwe dwóch arty apoków
--- Koniec cytatu ---
Chyba na salwę z jednego Tornado :P
--- Cytat: Skeer w Styczeń 08, 2013, 22:20:42 ---Z opisu skilla Criminal Connections:
"Not cumulative with Diplomacy or Connections."
Czy to znaczy, że u agenta pirackiego nie ma sensu skillować tych powyższych, bo nie uzyskam efektów? Czy ogólnie nie ma sensu?
--- Koniec cytatu ---
AFAIR:
Diplo pompuje Ci standa do tych, którzy Cię nie kochają (=do których masz ujemnego standa). Jak masz już dodatni (bez skilli), to efekt z Diplo znika.
Connections działa z agentami "nie-pirackimi". Czyli 4 frakcje Empire + może jakieś Syndicate czy SoE.
Criminal Connections działa z agentami pirackimi.
Albo jedne "koneksje", albo drugie, ale nie oba na raz.
Do tego jeszcze potrzebujesz "Security Connections" (boost LP za misje), niezależnie od tego czy agent jest "biały" czy "czarny".
Skeer:
Byłem generalnie ciekaw, po co jest ten dopisek. Bo to, na co konkretnie wpływają te skille, widać we wcześniejszej części opisów.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 08, 2013, 17:49:56 ---I rodzaju NPC (Tengu strzela tylko kinetic dmg)
--- Koniec cytatu ---
A ja nieuk jeden strzelałem z niego nawet z thermali :-X
observer:
Kiedyś wrzuciłem sobie do arkusza troche danych o resach npc (http://eveinfo.com/npcships/) i sprawdziłem co ma większy wpływ na dps, czy bonus do kinetyków, czy resisty przeciwko nim. Wyszło mi, że wystarczy się się ograniczyć do 2 rodzajów amunicji kinetic, co oczywiste i EM, dla której jeszcze jako taka różnica jest widoczna, reszta daje kosmetyczne wartości rzędu kilku dps.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej