Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Asag:
Myślałem o ficie. No ale fakt tyle już prowokuje.
Obecnie latam w tengu i czasem brak bonusów do kinetic boli.
Co do sentry mam już t2 bo robiłem je już dawno pod Ishtara.
Kiedyś zastanawiałem się nad ravenem ale mi odradzono że niby trochę lipa z mniejszymi targetami z cruise missiles. Rattlesnake nie ma tego problemu?
Pomiędzy Macharielem a Rattlesnake który efektywniejszy pod większość misji (bo jednak chciałbym jednym robić all i nie bawić się w żąglowanie shipami)?
Do obu musiałbym jeszcze poskilować ale jakiś kierunek chciałbym obrać.
No i "zwykłe" BSy jak np Maelstrom zostaje daleko w tyle?
GlassCutter:
--- Cytat: Asag w Styczeń 08, 2013, 18:59:20 ---Kiedyś zastanawiałem się nad ravenem ale mi odradzono że niby trochę lipa z mniejszymi targetami z cruise missiles. Rattlesnake nie ma tego problemu?
--- Koniec cytatu ---
Rattle tak jak każdy działkowiec odstrzeliwuje fretki gdy są na +50km.
--- Cytat: Asag w Styczeń 08, 2013, 18:59:20 ---No i "zwykłe" BSy jak np Maelstrom zostaje daleko w tyle?
--- Koniec cytatu ---
Marny zasięg dział, na 50km tracisz znaczną część dps'u.
Dziobak:
jak do 1 b w ficie, bez impów, to machariel na gist c/albo/b-type xl sb jest całkiem kulturny i ogólnie statki na tych sb, są jesczze hg kryształy i impy do pądu, one nie kuszą gankerów bo ich nie widzą i można coś kombinować na medium a-type pithum sb wtedy, cnr też jest całkiem ale trzeba mieć wymaksowane skile do capa, ponoć nightmare ale tego nie sprawdzałem + golem, paladyn i vargur, i pewnie jeszcze coś ... ale ogólnie chyba bsy są lepsze gdyż iż ponieważ mają więcej efektywnego hp co pozwala założyć więcej błyszczącego stafu,
http://eve.battleclinic.com/browse_loadouts.php
można poszukać veny do fitowania, ale spisywanie na pałe czasami nie jest dobrym pomysłem
observer:
--- Cytuj ---Rattle tak jak każdy działkowiec....
--- Koniec cytatu ---
Rattle to nie działkowiec, tak samo cruise/torpy jak raven, za to sentry pomagają skutecznie odstrzelić towarzystwo. Maelstorm ma trochę mały zasięg działek, ale przeciwko angelom wystarczy. Machariel sporo kosztuje, ale fit do niego nie musi być drogi, pith a-type XL booster kupi się za jakieś 170kk. Problem tylko w tym, że ta maszyna marnuje olbrzymie ilości amunicji, więcej niż tengu. Moim ulubieńcem od jakiegoś czasu jest nightmare, za jego celność i szybkość z jaką odparowuje się kolejnych przeciwników. Na pulsach można latać z bateryjką i tym pith xl boosterem, na tachyonach wole 2x ancillary XL, bo prad znika starsznie szybko od samego strzelania.
Po ostatnim większym patchu, który zwiększył moc e-war-u mam wrażenie, że jeśli ma się agenta dającego misje przeciwko różnym frakcjom, to dobrze mieć w hangarze 1 statek rakietowy, 1 standardowy działkowiec i jakiś dronowóz, bo można się nieźle zaciąć, choćby na sanshowych TD.
Doom:
--- Cytuj ---http://eve.battleclinic.com/browse_loadouts.php
można poszukać veny do fitowania, ale spisywanie na pałe czasami nie jest dobrym pomysłem
--- Koniec cytatu ---
Skomentuję link w ten sposób, w akademi zaproponowałem aby do regulaminu dopisano punkt zabraniający kadetom korzystać z tej strony, pomysł przeszedł bez żadnego "ale"
--- Cytuj ---Myślałem o ficie. No ale fakt tyle już prowokuje.
--- Koniec cytatu ---
Na tengu, bo prawie kazdy schodzi na salwe dwóch arty apoków, które kosztują max 40% tego (nie uwzględniam ubezpieczenia), na bs fit do 1,5b jeszcze można nazwać bezpiecznym ale i tak może sie znaleźć desperat
--- Cytuj ---Obecnie latam w tengu i czasem brak bonusów do kinetic boli.
--- Koniec cytatu ---
To lataj nim dalej, a na misje które nie są do zrobienia na kinetyce (z mojego doświadczenia: drony, blood i sansha) dokup jakiegoś lazor nosiciela niekoniecznie frakcyjnego, niekoniecznie na pimp ficie, lub skoro masz t2 sentry, zainteresuj się dominiksem / ishtarą względnie gilą. Dominiks navy fitowany na działkach ma bardzo przyjemne walnięcie, i tank
--- Cytuj ---Pomiędzy Macharielem a Rattlesnake który efektywniejszy pod większość misji (bo jednak chciałbym jednym robić all i nie bawić się w żąglowanie shipami)?
--- Koniec cytatu ---
Oba dają rade, kwestia fitu (cena i skile), rattler lepiej tankuje, mach mocniej bije
--- Cytuj ---No i "zwykłe" BSy jak np Maelstrom zostaje daleko w tyle?
--- Koniec cytatu ---
Sporo krótszy zasięg tak jak Glass pisał, do tego jest bardzo upierdliwy pod względem fitowania (na full t2 przy all pięć potrzebne druty, do tego te wybory tank czy dps, energetyka czy dps itp)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej