Eve Online > Dyskusje ogólne

Flustracja...

<< < (3/3)

misao:
ja mam runtimerrpry jak zamykam wieksosc rzeczy. to cos microsoftowego >_>

NeX:
Chmm.. może sp3 do XPeka ma jakieś zalety 8)

Kaira Voux:
Przejrzałem logi zdarzeń na kompie i od czasu przeinstalowania sterów klienta i direxa nie mam informacji o tym ze jest jakiś błąd w evefile... Wywalanie kompa bez bluscreena i restart zasugerowały mi jednak jaką niedomogę sprzętową.
Podczas jednej takiej wywałki bowiem komp nie chciał "wstać" z powrotem. Robił tylko pi pi pi płytą główną... Nawet wiatrak od procka nie kręcił... Tylko pi....  pi... pi... co 3-4 sec. Po głeszym namyśle wypiąłem dwa ramy i system wstał bez zająknięcia.
Te wszystkie dziwne rzeczy zasugerowały mi : "Coś jest nie tak". W szale chęci naprawienia swojego pc zacząłem żąglować ramami aby znaleźć wadliwy - i tu porażka wszystkie działały ok jak były dwa. Wkurzony wpiąłem 4 i system tym razem również odpalił jak za dawnych lat.....
Postanowiłem wypróbować dwa ramy w grze. Po dwóch godzinach spokojnego misjonowania znów restart kompa bez bluuscr. ani żadnej informacji o błędzie. Temperatury na procku i grafie były ok.
W moim uyśle powstała myśl: "Twój 350W zasilacz modekomu po trzech latach pracy ma chyba dość"  :D.

anyway postanowiłem wstawić zasilacz cheftecka 450 jak nie pomoże to... zawsze lepiej mieć lepsiejszy zasilacz
a jak nie to to płyta główna może coś nie teges....
Nex - bardzo chętnie zaprosiłbym do siebie jakiegoś komputerowego szpeca, moje kolegi jednak sie nie sprawdziły i chybabym musiał zawołać servis jakiś, a jak do przepchania kibla nikt za 100zł nie chciał przyjechać to chyba w tym przypadku bardziej opłaca się emergency hardware modernisation  :2funny: :2funny: :2funny:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej