Eve Online > CR - Archiwum

Szukasz korporacji? Wpisz się do tego tematu!

<< < (19/37) > >>

Precelek:
4m SP Matar szuka pvp korporacji

w tej chwili bylem w Unseen academy i jest purpura. Mam juz doswiadczenie w lataniu w grupach PVP oraz MOPach (w mopach nie chce brac udzial juz wiecej :P)

http://eveboard.com/pilot/Precelek

W tej chwili celem nr.1 jest PLEX (zostal miesiac niestety a iskow brakuje ). Po dolaczeniu do korpa licze na zwiekszenie zyskow i ograniczenie kosztów (aż do uzbierania na plexa), no i oczywiscie licze na dobra zabawe w milym towarzystwie. Kontakt ingame mail.

Uar Narrkis:
Minmatar blisko 20 mil sp

Czym latam?
- HACe
- Recony
- AFy
- Cepy
- Scimitar
- BCki
- Dykty (HICa mogę ewentualnie zrobić)
- Thrasher ;)
- Loki (ale to za jakiś czas jak się podbuduje finansowo)
- W drodze jeszcze Sleipnir

Nie mam skilli na BSy. Po prostu nie lubię nimi latać.

Po pierwsze, byłem w c0ven i jeśli ktoś ma zamiar mi zaproponować podobny rodzaj rozgrywki to podziękuję, już mnie to nie bawi tak jak kiedyś. Szukam jakiegoś luźnego korpa, z wieczorną frekwencja, bez codziennych cta i spinki killboardowej (lubię latać solo i często tracę shipy). Małe gangi to coś czego szukam. Może być korp hsecowy jeśli stale prowdzi jakieś wojny, 0.0 też, ale tylko jeśli nie ma problemów z transportem gratów z empire. Co do low seca jeszcze się zastanawiam bo jak narazię cenię swój SS ;)

Link do KB na Battleclinic: http://eve.battleclinic.com/killboard/combat_record.php?type=player&name=Uar+Narrkis&filter=losses&dateRange=Jan%201,%202003%20to%20Aug%2009,%202010

Ellaine:
Latanie na luzie i wieczorna frekwencja to my (CBC). Każdego wieczora lata kilka gangów, z reguły w rozmiarze 3-30 osób. Ogólnie jest miło, ładnie, bez spinania się, bez podatku, ze sporadycznymi CTA i żyzną ziemią dla rolników. Trochę brakuje nam porządnych i chętnych (jednocześnie) FC i bliskich celów, ale nie na tyle żeby nie dało się czegoś ubić jak się chce polatać.

Alternatywnie polecam Voodoo :)

Rynvord:
W skrócie:

- moje drugie podejście do EVE, nowa postać (dopiero 2 tygodnie triala, pod koniec sierpnia pełne konto wstępnie na 60 dni, już kupiony kod)
- 0,5M SP ukierunkowanych na eksplorację, ale w dalszej perspektywie na handel i accounting
- obszar Gallente, ale mogę się wynieść
- latam cruiserami, w zamyśle battlecruiserem, no i transportowce
- wyszkolony pod armor tank, drony, explore, trade

Czego szukam:

- ludzi którzy traktują grę jako zabawę (casual, żadnego sprzedawania ISK itp. ma być fun)
- korporacji eksploracyjno, produkcyjno, miningowo handlowej (w szczególności to ostatnie, albo corpa potrzebującego w przyszłości kogoś z rozwiniętym trade'm i accounting)
- na razie bezpiecznego hi-sec, ale w niedługim czasie też mogę się wynieść
- corp mały, co by nie było anonimowości

Czego nie szukam:

- maniaków którzy siedzą non stop i tegoż wymagają od innych
- ludzi, którzy z definicji narzucają innym styl gry dla celów wyższych (na dzień dobry nienegocjowalny  plan skilli, zero elastyczności w rozwjou postaci itd. itd.)
- corpa nastawionego tylko i wyłącznie na pvp (nie wykluczam w przyszłości, ale na razie spokojniej)
- mądrali (wolę dyskusję, niż monolog)

Co jeszcze:

- jestem aktywnym gracze (z zastrzeżeniem że od 20-29.08 robie sobie wakacje)
- posiadam TS/Ventrillo oraz mic (nie ma z tym problemu)
- doświadczenie handlowca dwuletnie w Freelancerze na dynamicznej ekonomii + generalna smykałka do interesów (+ wykształcenie w tym kierunku) a nie do walki
- humor, dojrzałość

Na koniec - mam doświadczenie z mmorpg i jednego chce uniknąć - traktowania EVE jako śmiertelnie poważnej "sprawy". Traktuje to jako kolejny etap na drodze w mmo i przede wszystkim chce mieć przyjemność z gry. Z chęcią wesprę korporację moimi umiejętnościami, chłonę wiedzę i z przyjemnością pogadam z innymi na długich trasach przelotowych z towarem. Mam alergię na ludzi którzy zmuszają innych do zmiany usposobienia dla maksymalizacji zysków corpa, lub inaczej - wszystko w rozsądnych granicach (coś dla innych ale też coś dla siebie). Żeby zobrazować - nie znoszę tekstów w stylu "nie zrobiłeś tego i tego skilla teraz to stary możesz skasować konto już i zakładać nowe od razu...". Lubię uczyć się na własnych błędach w takich przypadkach już raczej, niż wysłuchiwać co muszę, co nie muszę robić.

Tyle, przepraszam za ten esej.

Rynvord Signe (PM w grze lub conv jeśli będę akurat online)

Ellaine:
Uwaga ogolna:
Jakies 2 lata temu czy cos probowalem odpalic projekt grupowego handlu - z korporacyjna wspola baza wiedzy o rynkach, wynajmowaniem kolegow z korpa do transportu i przekazywaniem mlodszym biznesow o mniejszej skali.

Poszlo to srednio - handel bardzo dobrze idzie pojedynczej zaangazowanej osobie ale o wspolprace ciezko. Moze gdybym skonczyl soft do wygodnej wymiany wiedzy o obrotach i cenach zanim mi sie odechcialo to byloby lepiej. Niemniej ogolnie raczej nie ma sytuacji ￴ze korporacja handlowcow rekrutuje kolejnych handlowcow. Juz predzej znajdziesz temwork w produkcji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej