Eve Online > Dyskusje ogólne
Handel ISKami - dyskusja
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Albi w Grudzień 16, 2007, 14:25:56 ---Ale w sumie nie rozni sie to od finansowania wojny biznesem i misjami w highsec na altach.
--- Koniec cytatu ---
Różni się. Nie bardzo da się uprawiać PVP i robić misji jednocześnie. Czyli przełączenie się w tryb zarabiania pieniędzy automatycznie eliminuje Cię z floty. Kupowanie ISKów nie ma tej wady.
Sotharr:
Temat jest kontrowersyjny i budzi emocje, jednak proszę o zachowanie właściwego poziomu dyskusji. W przeciwnym razie posty ze zbyt wybujałą argumentacją zaczną znikać.
termos:
Albi oczywiście że wobec wielkości tego świata ograniczenie możliwości zarabiania w grze zaszkodziłoby większości a w konsekwencji całemu EVE.
Prosty przykład wyobraź sobie świat w którym wszyscy zdolni są do zarabiania jedynie wyjątkowo małych kwot gdzieś zawsze pojawi sie ktoś kto wymyśli sposób lub też sposób ten sobie wypracuje na zarabianie sumy dwa razy większej. Po pewnym czasie to on będzie w posiadaniu środków które pozwola mu na stworzenie i przejęcie wiekszosci sposobów zarobkowania w grze ( w pewnym regionie, w 0.0 oczywiście ).
Ostatecznie doprowadzi to do sytuacji w której pewna grupa będzie miała środki nieproporcjonalne do swoich potrzeb ( czyli tak jak jest teraz ;) ) i cała masa ludzi biednych ledwo wiązących koniec z końcem ( teraz jest tak że jedynie osoby nie mające czasu na grę lub maksymalnie nierozgarnięte ni mają lub co gorsza nie widzą możliwości zarabiania wielkiej kasy )
Ellaine:
Nie widze roznicy miedzy Twoim prostym przykladem a dzisiejszym stanem rzeczy. Teraz tez sa ludzie ktorzy maja sposoby zeby zarabiac 2 razy, 5 razy i 100 razy wiecej niz przecietny czlowiek na serwerze.
Teraz tez prawie wszyscy zyja w nedzy. W koncu nie moga sobie kupic matki z fitem oficerskim. A jest to wlasciwie niezbedny do grania, jak bez tego robic solo misje lvl 5 albo pvpowac przeciw innym ludziom w matkach z fitem oficerskim 1 na 1? No tragedia. Wlasciwie jak ktos nie ma 100 miliardow to mozna powiedziec ze ledwo wiaze koniec z koncem.
Ludzie staja sie coraz bogatsi. Wyobraz sobie taki rok 2011 w Eve przy utrzymaniu tendencji. Nooby lataja tytanami. Przecietni gracze lataja tytanami T2. Wszyscy trzaskaja sobie misje lvl 9, w ktorych w kazdym roomie podbija sie kolejna galaktyke. Solo, w high secu. Ludzie z Twoim podejsciem mowia;
"W tym 2007 roku to Eve bylo praktycznie nie do grania. Wszyscy ledwo wiazali koniec z koncem i musieli ciagle kopac zeby chocby podstawowa matka poleciec na male pvp. W sumie tylko kilka osob na serwerze jako tako sobie radzilo i podbily one pol galaktyki bo mialy przynajmniej tytany."
Teraz pomysl sobie o ludiach w 2004 ktorzy rzeczywiscie mieli mniejszy dochod. Czy mysleli "uojezu jakim jestem nedzarzem, caly tydzien kopalem na BSa"? Nie, prawdziwi ludzie w 2004 mysleli "pokopalem tydzien, mam BSa, teraz zarządze".
FaTuM:
Ja osobiście nie widzę różnicy (z punktu widzenia gracza) miedzy kupowanie samych isków na ebay czy odsprzedawanie kupionych za real kase TC ? Jak ktoś ma real kase to kupi sobie 100 TC sprzeda za 100 x 200m i ma 20b a za to kupi sobie pożadną postać. Więc dajcie spokoj temu allegro i ebayowi :F chlopaki mają co robić to niech robią oni dostaną permy xD a ja się przyznać musze że raz kupiłem iski - 200m bo widziałem w tym interes na samym początku gry bo za 35 zika chyba mialem 200 m a tc staly po 160 więc jeszcze miałem 40m dla siebie. TEraz sie tego wstydze, ale co poradzić moja postać młoda była i głupia :ban: :uglystupid2:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej