Eve Online > Wsparcie techniczne
EVE i BSOD w czasie walki
misao:
Ale wylacz caly dzwiek , nie tylko muzyke. Mi pomoglo, na GF 7900
Diabl0:
Pomogło wyłączenie akceleracji sprzętowej dźwięku. Dzięki za naprowadzenie, sam bym na to chyba nie wpadł.
Btw, wam też tak dzisiaj zrywa połączenie co chwilka?
Xarthias:
--- Cytat: Diabl0 w Listopad 19, 2007, 18:05:34 ---Btw, wam też tak dzisiaj zrywa połączenie co chwilka?
--- Koniec cytatu ---
Łączysz się przypadkiem przez Chello?
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=4812.0 (druga strona wątku głównie).
NeX:
Nie pomoże, to co pisaliśmy. Dziś się coś CCP jebło, bo zamiast runtime errorów raz na kilka godzin jest dosłownie co kilka minut disconnect, więc to raczej tymczasowe dziwactwo. Samo połączenie jest w tym czasie ze strony polskiej idealne, przynajmniej u mnie na Gloabl Connect.
P.S. Przetestowałem przez godzinę serwer CCP. Całkowita blokada połączenia następuje po ich stronie i trwa kilkanaście / dziesiąt sekund. Potem wraca wszystko do normy i spełnia niby najwyzsze normy na MTU 1500. Cóż dla zasady jutro walnę petycję ze skargą na marnowanie mojego abonamentu :P
Lantash:
Wszedlem na forum, żeby opisac dokladnie taki sam przypadek jaki trpil Diabl0. Mam podobna konfiguracje kompa. I wszedzie wszytko chodzilo znakomicie. A kiedy zasiadalem do EVE pojawial sie blue screen i resetowała sie maszynka.
Działo sie to w momencie ataku przeciwia na moj statek. Dokladnie jak w przypadku Diabl0.
Dzięki radą opisanym w tym watku. Problem znikł, wylaczylem sprzetową akcelerację, oraz muzyke. Teraz moge sie znowu cieszyc graniem.
Naprawde dzieki za pomoc!. Pozdr.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej