Eve Online > Dyskusje ogólne
Ceny komponentów T2 po trinity
Yogos:
Znaczy się to ja już możę wyjde z tej fabryki i wracam do mojego comanda coś spodować :crazy2:
Goomich:
Zrób sobie Suply chain Manager, to nie będziesz musiał z commanda wychodzic. ;)
Dormio:
--- Cytat: Yogos w Listopad 20, 2007, 14:11:42 ---Ten koszt 2-2.5 mld to trochę mały, myślę że one będą droższe.
Już teraz ceny materiałów T2 pomału idą do góry jak ktoś później będzie chciał nagle kupić taką ilość materiałów to ceny poszybują.
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście cena może być odrobinę wyższa... jak komuś się chce to niech sobie policzy:
Yogos:
Ja to tak pooglądałem troche.
I powiem tyle że 1 caldaryjski jump fracht zabierze około 1/6 zapasu titanium carbide z jita.
a ponieważ od pewnego czasu ludzie praktycznie całe luźne advenced materials sprzedaja w jita oznacza to że wzrost cen będzie wyższy niż się może zdawać na niektóre materiały.
Jeśli sojusze uznają że po nerfie carierów tylko JF ich ratują to ceny pójdą do góry znacznie.
Tak samo jeśli ktoś uzna że czas wymienić brand new cariera na roqhala to minsy low endowe też poszybują w empire do góry w mojej skromnej opini :uglystupid2:
Sotharr:
Z tego zrzutu Rhea wychodzi ok. 3,8 mld przy ME -4 wg cen z zeszłego tygodnia.
Jeszcze do zeszłego tygodnia nie zauważyłem wzrostu cen kompozytów w Jita, a jedynie zwykłe wahania. Jedynie Fermionic Condensates troche skoczyły, ale nie wiazałbym tego z nadejściem nowych statków T2, tylko z jakims problemem z podażą. Nie znam obecnych cen, bo nie sprawdzałem ich ostatnio.
Jeśli ceny kompozytów znacznie wzrosną, to nie martwiłbym się o to, jak to wpłynie na cenę JF czy BS T2, ale raczej o ile pójdą w górę powszechnie stosowane statki T2, czyli interdictory, HAC, recony i commandy.
Koszty i trudności związane z budową sprawiają, że JF jest statkiem bezsensownym, a CCP zmusza ludzi do jego używania nerfując lotniskowce. Mały fracht za cenę 7 lotniskowców albo 3 dreadów.
Nieco ratuje go możliwość latania w hi-sec. Będzie na niego zbyt wśród kupców obawiających się suicide gankerów. Inna sprawa, że podobnie jak z innymi statkami T2, ubezpieczenie będzie opiewać na jakąś śmiesznie niską kwotę, co dodatkowo zniechęci do jego zakupu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej