Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
Diabl0:
--- Cytat: Kravek w Grudzień 02, 2007, 15:50:40 ---No moge potwierdzić że tunel ssh do kompa gdzie jest net od dostawcy na którum eve nie rozłącza pięknie działa.
--- Koniec cytatu ---
Masz może jakiś sensowny tutorial (albo jesteś w stanie napisać) jak taki tunel postawić i skonfigurować eve?
Kravek:
--- Cytat: Diabl0 w Grudzień 02, 2007, 17:05:31 ---Masz może jakiś sensowny tutorial (albo jesteś w stanie napisać) jak taki tunel postawić i skonfigurować eve?
--- Koniec cytatu ---
Co potrzebujemy:
- Komputera (na którym wiemy że EVE nie ma D/C) z postawionym serwerem SSH.
W tym jest największy problem. Ten komputer musi być włączony by tunel działał i mieć jakieś sensowne łącze. Tak jak mówiłem w poprzednim poście najlepiej znaleźć znajomego z linuksowym serwerem który chodzi 24h i nie będzie miał nic przeciwko ze używamy trochę jego łącza.
- Kiedy mamy już zlokalizowany komputer zdobywamy na nim konto. :)
- Jak już to mamy to najtrudniejsze za nami. Ściągamy: http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe, odpalamy i:
W czerwone pola wpisujemy adres/port serwera. To da nam właściciel maszyny :)
Później wchodzimy w zieloną zakładkę SSH -> Tunnels wypełniamy ją tak jak na rysunku i naciskamy Add
Source port: 26000 Destination: 87.237.38.200:26000
Po lewej wybieramy zakładkę Session i w żółte pole (Rysunek 1) wpisujemy jakaś nazwę i zapisujemy Save. Następnym razem dwuklik na zapisanym profilu wystarczy i nie trzeba będzie wpisywać tego wszystkiego od nowa.
- Naciskamy Open na dole.
- Podajemy login i hasło (To też od admina serwera). Nie widać znaków wpisywanego hasła!
- Jeżeli wszystko jest OK pokaże nam się linia komend.
- Minimalizujemy Putty. NIE WYŁĄCZAMY!
- Do pliku prefs.ini dodajemy: server=localhost
- Odpalamy EVE i cieszymy się grą.
GOTOWE! :)
Jak to komuś pomogło przyjmę każde ilości ISKów dziękczynnych >:D
Diabl0:
Właśnie miałem zapodać linka do http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=426676 gdzie jest to opisane (tyle ze po angielsku).
Zastosowałem się do tamtego opisu i od półtorej godziny cieszę się że w biurze jest neo (pierwotnie miało być UPC). 1mb neo działa przyzwoicie bez żadnych lagów i żadnego DC co potwierdza problem leżący po stronie Chello i jej routingu.
Kravek:
--- Cytat: Diabl0 w Grudzień 02, 2007, 22:50:09 ---Właśnie miałem zapodać linka do http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=426676 gdzie jest to opisane (tyle ze po angielsku).
Zastosowałem się do tamtego opisu i od półtorej godziny cieszę się że w biurze jest neo (pierwotnie miało być UPC). 1mb neo działa przyzwoicie bez żadnych lagów i żadnego DC co potwierdza problem leżący po stronie Chello i jej routingu.
--- Koniec cytatu ---
No takie rozwiązanie to prawie to samo o czym ja mówiłem :) Najważniejsze że działa.
Jak ktoś potrzebuje tunelu to niech się do mnie odezwie na priva/gg/maila może da coś się załatwić 8)
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Kravek w Grudzień 02, 2007, 17:10:22 ---W tym jest największy problem. Ten komputer musi być włączony by tunel działał i mieć jakieś sensowne łącze. Tak jak mówiłem w poprzednim poście najlepiej znaleźć znajomego z linuksowym serwerem który chodzi 24h i nie będzie miał nic przeciwko ze używamy trochę jego łącza.
--- Koniec cytatu ---
EVE zużywa bardzo mało łącza. Po godzinie grania było to w okolicach megabajta. Może to być dobry argument przy przekonywaniu znajomych.
Sam byłem kiedyś w takiej sytuacji i z wypróbowanych przeze mnie aplikacji polecam również:
- ZeeBeeDee, szyfrowany tunel, ma wersje linuksową i windowsową
- GNU HTTP Tunnel, wersja lin i win, ma tą zaletę, że powinien przejść przez praktycznie każdy firewall i proxy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej