Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
Kravek:
Zanim zaczniecie wykupywać tunele sprawdzcie czy nie wystarczy np. zwykły tunel ssh przez kogoś komu nie rozłącza.
Pietia:
Mi ostatnio na NEO zaczyna się poprawiać z EVE. Przeważnie po 20 mogę spokojnie grać. Na początku raz mnie rozłączy a później już nie ma żadnych problemów. Jednak gra w godzinach 14-20 jest raczej niemożliwa.
majama:
Użyłem darmowego tunelu VPN i gra trzymala sie kilka godzin. Czyli poza siecia chello dziala mi dobrze. Zaraz tez sprawdzilem czy przypadkiem nie naprawili i zaliczyłem 10 prób logowania aby przeleciec przez dwa systemy (szał !). A więc pozostaje nam zrezygnowac z usług tych operatorow którzy cos namieszali i poblokowali nam dostęp do EVE. Póki c mozna grac uzywac tuneli VPN ale na tych darmowych tunelach łacza są beznadziejnie mało wydajne, kazde klikniecie to kilka lub kilkanascie sekund czasu oczekiwania na realcje. Walka w tych warunkach jest duzo trudniejsza, ale zawsze jest to nadzieja że da sie cos tam kupic i sprzedac a nawet mozna polatac na autopilocie. Nie znam sie na tym specjalnie, ale pewnie da sie ustawić tak jak ktos proponował, połaczenie przez VPN pomiedzy ludźmi którzy maja problemy i takimi co maja dobre, nieblokujące gry w EVE łacza. Eventualnie wykupowac mozna płatne konta do lepszych wydajnosci, tyle że co za sens płacic podwójnie za dostęp do gry?
Gregorius:
Niestety, to dopłacanie do gry faktycznie jest dość denerwujące....
Ale to jest jak widać sytuacja "między młotem a kowadłem"... Nie wygląda na to, żeby Chello cokolwiek zrobiło z tą sprawą...
Myślę, że jedynym wyjściem jest kopnąć ich w dupę, rozwiązać umowę i iść do konkurencji. Problem w tym, że nie wszyscy tak mogą.... :-\
Btw. czy ktoś na Aster ma jakieś podobne jazdy ?
Kravek:
No moge potwierdzić że tunel ssh do kompa gdzie jest net od dostawcy na którum eve nie rozłącza pięknie działa. Szukajcie znajomych z serverami które maja dobrze łączą :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej