Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
Bluszcz:
maksujesz jesli masz pewnosc ze chcesz tylko handlowac.. bo jak ci sie odwidzi i bedziesz mial w perc i sile woli 4 i 5 to powodzenia ze skilowaniem np. broni... :) ja sie tak troche wkopalem.. bo skiluje skanowanie.. a idzie to jak krew z nosa.. bo na dziendobry stuknelem 15 perc.
misao:
prawda jest taka ze zbalansowane statsy sa lapsze w dlugim planie. no cyba ze chcesz pograc w eve 2-3 miechy tylko....
Perkulator:
Właśnie zaczynam z EVE
Grałem w inne mmorpgi, i za każdym razem kończyło się tym, że kończyłem z uwagi na źle dobraną klasę postaci i niechęć do levelowania nowego alta.
Wróćmy jednak do EVE. Przed tym jak sam zacznę grać próbuje sobie zaplanować karierę tak aby nie tracić czasu, głównie oo cele, i przede wszystkim co chce robić w tym uniwersum. Pokornie proszę o wszelkie pomocne rady dotyczące tematu.
Myśle o karierze covert opa. Myśle o zwiadzie albo stealth bombing. Chce ciężką pracą osiągnąc status kogoś, kto sam jest ostrzeżeniem przed tym co ma nadejść( całą flotą bojową). PVP będzie moim celem, tylko będę musiał najpierw zarobić na taką zabawę. Mam następujące pytania:
1. Czy życie na cloaku się opłaca, np czy chowając się spokojnie można dojść do bardziej opłacalnych złóż i dzięki temu jakos zarobić na życie?
2. Czy dobry covert op przydaje się w corpie, chociażby jako zwiad?
3. Czy są jakieś dobre rady co do rasy/statów- myślę o intaki z uwagi na wysoki int/mem/willpower do szybkiego skillowania potrzebnych rzeczy covertowi i z powodu super wyglądających statków(nemesis). Minmatar brzmi nieźle za dodatkowy speed ale czy ich statki nie wyglądają tak sobie i nie mają zbyt niskiej ilości slotów?
4. Co mi da szanse przeżycia i ucieczki jeżeli ktoś mnie wykryje? Szybkość?
5. Czy macie jakieś dobre rady jak najszybciej skillnać żeby zacząc zabawę z cloakiem?
6. Czy jakiś doświadczony covert mógłby się podzielić radami przede wszysktim jak zacząć taką karierę i przede wszystkim zdobyć kasę?
Dzięki za przeczytanie tej ściany tekstu zbudowanej z cegieł noobowskich pytań
Z góry dzięki za odpowiedzi
Xarthias:
1. Tak - na eksploracji można nieźle zarobić, a zdecydowanie coverty są do tego najlepsze (w sensie do wykrywania, potem przydaje się coś cięższego).
2. Jak najbardziej tak. Tym bardziej, że w tej chwili są nawet covertowe battleshipy.
3. W sumie chyba każda rasa ma podobnej jakości coverty i recony, więc wybierz tą która ci bardziej pasuje. Intaki nie będą złym pomysłem, tylko trzeba pamiętać, żeby im perca zboostować.
4. Doświadczenie :)
5. Ech, learningi... A potem EFT twoim przyjacielem (link w dziale programy).
6. Zanim wsiądziesz w jakiegokolwiek coverta dłuższa chwila minie, więc na początku zarabiasz jak każdy inny. Misje, salavage, kopanie, co tam wolisz. Potem eksploracja - temat wałkowany na forum.
Goomich:
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---1. Czy życie na cloaku się opłaca, np czy chowając się spokojnie można dojść do bardziej opłacalnych złóż i dzięki temu jakos zarobić na życie?
--- Koniec cytatu ---
Dojść można, ale co dalej? trzeba by je wydobyć, a do tego potrzebne są inne statki.
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---2. Czy dobry covert op przydaje się w corpie, chociażby jako zwiad?
--- Koniec cytatu ---
No ba. Podstawowa funkcja, plus jeszcze skanowanie.
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---3. Czy są jakieś dobre rady co do rasy
--- Koniec cytatu ---
Achura. :)
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---/statów- myślę o intaki z uwagi na wysoki int/mem/willpower do szybkiego skillowania potrzebnych rzeczy covertowi i z powodu super wyglądających statków(nemesis). Minmatar brzmi nieźle za dodatkowy speed ale czy ich statki nie wyglądają tak sobie i nie mają zbyt niskiej ilości slotów?
--- Koniec cytatu ---
Eeeee, statki mają podobną liczbę slotów. A co do latania różnymi statkami, to nie rasa cie ogranicza, tylko kasa.
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---4. Co mi da szanse przeżycia i ucieczki jeżeli ktoś mnie wykryje? Szybkość?
--- Koniec cytatu ---
Modlitwa.
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---5. Czy macie jakieś dobre rady jak najszybciej skillnać żeby zacząc zabawę z cloakiem?
--- Koniec cytatu ---
To fragment przepisu na cynoalta, ale pasuje też do kloka:
Create new toon,
Caldari
Achura
Add 3 points to intelligence and 2 to memory
Inventors
Military
Soldier
You should end up with following attributes
Intelligence - 15
Perception - 7
Charisma - 3
Willpower - 6
Memory - 8
No dobra, 15 na Inteligencję to za dużo, zamiast 3 tam ja bym dorzucił dwa do percepcji i jeden do willpower, żeby atrybuty były nieco bardziej wyrownane.
--- Cytat: Perkulator w Grudzień 11, 2007, 19:47:40 ---6. Czy jakiś doświadczony covert mógłby się podzielić radami przede wszysktim jak zacząć taką karierę i przede wszystkim zdobyć kasę?
--- Koniec cytatu ---
Kasę możesz zdobyć kopiąc, robiąc misje, eksplorująć, bijąc raty na paskach, piracąc, handlując, żebrządz, oszukując, kradnąc, etc, etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej