Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
Bluszcz:
Misje .. ale mining :) to wiesz ... zgrana ekipka .. Vent... i nie raz spadniesz z krzesla ze smiechu :D
Venator:
Na pczatku chcialbym sie przywitac:D mama zamiar dopiero zaczac grac w eve online(poki co na trialu, mam nadzieje ze zdobede wystarczajaca ilosc ISK na paru trialach xD)
I na poczatku moje pytanie .. w jakims poradniku(chyba odnosnie skillowania) przeczytalem, ze skillowanie wszelakich skilli na okrety wyzsze od deski jest niemozliwe w trialu ... czy to prawda?
2. I kolejne juz total noobish question, jak dopiero zaczynajac zabawe w Eve, mozna w miare dobrze kolekcjonowac kredyty(misje? minning? cos innego?) Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
Dormio:
--- Cytat: Szymon Ziółkowski w Listopad 13, 2007, 09:06:08 ---I na poczatku moje pytanie .. w jakims poradniku(chyba odnosnie skillowania) przeczytalem, ze skillowanie wszelakich skilli na okrety wyzsze od deski jest niemozliwe w trialu ... czy to prawda?
2. I kolejne juz total noobish question, jak dopiero zaczynajac zabawe w Eve, mozna w miare dobrze kolekcjonowac kredyty(misje? minning? cos innego?) Dzieki za odpowiedz.
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że max to cruiser, ale dawno nie sprawdzałem opisu. Jak interesuje Ciebie jakiś okręt to w opisie znajdziesz info czy możesz go skillować. Odpowiem od razu - nie ma szans skillować okrętów T2, nawet jeśliby to było czasowo możliwe (wydaje mi się, że AFy i ceptory mogłoby się udać).
Coś innego = handel, ratting
Bluszcz:
1. na trialu nie mozesz przelewac gotowki odrazu ci mowie oraz nie mozesz kontraktow wystawiac.. wiec taktyka 1000 triali i az nie zarobie na TC odpada .. bo chyba tez nie mozliwe jest uruchomienei 2x eve na trialu .. w sensie odpalenia dwoch kliejntow jednoczesnie
2. najwiej crus.. BatelC. jest juz zablokowany... barki sa zablokowane.. i czesc skili ale nie powiem ci dokladnie ktore
3. Mining - sa statki do tego odpowiednie ale nie kopalem w imperium nie powiem ci jak fretki sie trzymaja tam od respa ale chyba marny jest... (kazda rasa ma fretke do kopania) .. podobno do tego bardzo dobry jest osprej.. ja gram ammarami wiec ci nie powiem...
Misje - chyba na poczatek najbardziej sensowny sposob zarabiania... :) ale tez mysle ze jak sie usmiechniesz do jakiegos polaka to sypnie ci kasa bo poczatkowy statek nadaje sie jedynie do trasza... bo nawet zmielic sie go nie da :D
Racenie - o tym powiem ci najmiej :D w empire nie robilem a w 0.0.(stopien ochrony systemu) dopiero zaczynam.. ale w 0.0. ladna kase idzie nabic na tym.
Handel - banalne kup taniej sprzedaj drozej.. przydaja sie skile na social i trade
no jest jeszcze produkcja i badania ale trial mysle bardzo to ogranicza :) hmm chyba na wszystkie pytania odpowiedzialem.. tyle ile wiem ale jest tu duzo bardziej doswiadczonych graczy :D
Nienazwany:
jesli chodzi o przenoszenie gotówki to popros kogos z pelnym kontem.
-do handlu potrzeba na poczatek paru iskow aby sie rozkrecic
-kopanie w hs to porazka
-misje z niskich lvl sa oki ale dopiero z lvl 4 opłaca sie zlomowac , chociaz z lvl 1-3 tez mozna odrobinke iskow uzbierac (zlomowanie ,nie wiem jak teraz ale dawniej to byla podstawa)
-badania - beep na trialu za malo skili
-produkcja - trzeba czyms jeszcze wozic towar i surowce a nie masz na trialu chyba nawet industriala
-rating only 0.0 i trzeba juz miec do teog jakis tam statek
hm.....jak na moj gust zrob tak - naucz sie latac deska(destroyer) zrob skile science na lvl 4 i salvaging na 3 przynajmniej a potem zapytaj sie kogos czy nie moglbys za nim sprzatac;) (np mnie) .mozna rowniez zlomowac i robic misje symultanicznie ale deska raczej tylko lvl 1 a na nich kokosy nei rosna- pewnei dlatego ze sa za malo zielone
Ps. nie zapomnij usmiechnac sie do jakiegos polaka;)
Ozdrawiaj
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej