Eve Online > Wsparcie techniczne

Nie pojawia się ekran logowania...

(1/2) > >>

Himilsbach:
Od czwartku mam następujący problem: po splash-screenie nie wyświetla się ekran logowania... po prostu splash-screen znika po jakimś czasie i tyle. W procesach zostaje ExeFile.exe i nie robi nic (tzn. uzycie procka 0, pamiec jakies 47k). Dodatkowa ciekawostka: w tym samym czasie także EveMon zaczął głupieć, tzn. po wczytaniu postaci, w momencie kiedy pobiera aktualnie robiony skill, wywala się. Na dodatek na tym kompie udostępniam łącze laptopowi, na którym EvE i EveMon śmigają bez problemu, więc problemem nie jest sieć...

Próbowałem wszystkiego: reinstall windowsa, zmiana dysku na inny, zmiana grafiki, sieciówki, testowanie ramów... nic nie pomogło. Jedyne czego nie podmieniałem to procek i płyta... ale system chodzi stabilnie więc sprzęt jest raczej sprawny, odpalałem też 3dMarka 2003 i 2005.

Dodam, że mam tylko jedną instalację Eve (nie wchodzę na Sisi).

Założyłem też topic na eve-o, widać ze nie jestem jedyny z tym problemem, ale rozwiązania na razie nikt nie podał.

Mój system to:
- XP prof
- Athlon 64 3200+
- 1 GB RAM
- GeForce 7300GT PCX
- płyta MSI K9NGM2

Ktoś ma jakiś pomysł?

future:
W katalogu z grą masz programik logserver. uruchom go i odpal EvE. Zapisze ci w tym programie co się dzieje z klientem (wszystkie operacje klienta etc.)- powinieneś wtedy dojść co się dzieje.

Xarthias:
Spróbuj odpalić grę z parametrem /LUA:OFF
Odpalasz grę z konta admina (albo jako admin)? Bo to też czasem potrafi sprawiać problemy.

Himilsbach:
W pliku z LogServera jest dużo błędów, najczęściej powtarza się komunikat:
"Import error: No module named pychartdir25"... za wiele mi to nie mówi poza tym że sprawa jest ewidentnie programistyczna  ;) Zresztą komunikat jaki pokazuje się po wyłożeniu się EveMona też mówi o  modułach i obiektach, jakieś overflow exceptiony i takie tam...

/LUA:OFF nie pomaga, a grę odpalam na koncie administracyjnym...

Tak sobie pomyślałem że może dobrze byłoby zainstalować starszego klienta i sprawdzić czy ruszy... tylko nie wiem skąd ściągnąć... Macie jakiś link?

misao:
Wyczysc cache. wszystkie jakie znajdziesz:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej