Eve Online > Wsparcie techniczne
Linux, grafika, ATI, sterowniki.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: marcoos w Październik 12, 2007, 07:34:44 ---Wiem, że to akademicki problem (Wielkanoc czy Boże Narodzenie) - ale ja od ubuntu 100x wolę opensuse jako desktop :) (http://www.opensuse.org/) - z tym, że jeżeli ktoś chce sie bawić w Cedegi lub Wine, niech wybierze wersje 32-bit :)
--- Koniec cytatu ---
A po kiego grzyba? Nie elepiej kupić na Allegro Win2k za jakieś 20zł (legalne, z fakturą)? EVE chodzi pod tym jak złoto. Używam linuksa i bardzo sobie go chwalę ale jako system na serwer. Nie ma co go na siłę dawać na maszynkę do gier.
PS. Jakby to za duży offtop był to dajcie znać.
Hall Underley:
Marcin, normalnie Cię nie poznaje ;) Parę lat temu na pcoa byłeś zatwardziały windziarz-antylinuksiarz ;)
marcoos:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Październik 12, 2007, 08:29:35 ---
--- Cytat: marcoos w Październik 12, 2007, 07:34:44 ---Wiem, że to akademicki problem (Wielkanoc czy Boże Narodzenie) - ale ja od ubuntu 100x wolę opensuse jako desktop :) (http://www.opensuse.org/) - z tym, że jeżeli ktoś chce sie bawić w Cedegi lub Wine, niech wybierze wersje 32-bit :)
--- Koniec cytatu ---
A po kiego grzyba? Nie elepiej kupić na Allegro Win2k za jakieś 20zł (legalne, z fakturą)?
--- Koniec cytatu ---
Ale kupiłeś tak czy teoretyzujesz? bo jeżeli chodzi o win2000 to oryginały ciągle trzymają cenę (i są zwykle droższe od XP HB). Dostępna wersja professional może zwykle zdecydowanie więcej jeżeli chodzi o możliwości sieciowe (np. podłączanie do domen itp.) niż najtańsze wersje XP i Vista.
Więc jak widzę na allegro win2000 za "20 PLN" - to są zwykle tylko ceny nośników, bo licencja już dawno bangla na innym komputerze...
Luisa:
Hmm... miałem Radka 9500 troszkę problemów było, ale da się sterowniki zainstalować. Nie wiem jak sytuacja wygląda ostatnio bo już mam gforca :D Wydaje mi się, że ATI też będzie chodzić, ale pewnie będziesz mieć więcej problemów z instalacją sterowników.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Hall Underley w Październik 12, 2007, 08:36:20 ---Marcin, normalnie Cię nie poznaje ;) Parę lat temu na pcoa byłeś zatwardziały windziarz-antylinuksiarz ;)
--- Koniec cytatu ---
Eee tam. Ja linuksa zawsze uważałem za bardzo dobry system... dopóki się go na desktop nie chce wrzucić. Używam Debiana jako maszynki wyjściowej dla domowej sieci i jako serwera parunastu usług. Nie zamieniłbym go na maszynkę z Windows chociażby dlatego, że na tym sprzęcie ledwo by pełzało (jakieś stare Pentium z 128MB ramu).
Wszystkie inne moje domowe komputery mają Windows w różnych wersjach bo to maszynki do interakcji z człowiekiem.
--- Cytat: marcoos w Październik 12, 2007, 10:39:28 ---Ale kupiłeś tak czy teoretyzujesz? bo jeżeli chodzi o win2000 to oryginały ciągle trzymają cenę (i są zwykle droższe od XP HB). Dostępna wersja professional może zwykle zdecydowanie więcej jeżeli chodzi o możliwości sieciowe (np. podłączanie do domen itp.) niż najtańsze wersje XP i Vista.
--- Koniec cytatu ---
Kupiłem za 20zł, choć to było z rok temu bodajże. Przyznaję, że nie jestem na bieżąco z cenami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej