Eve Online > Poradniki
Poradnik Górnika - dyskusja.
Ellaine:
Co to znaczy "opłaca się?".
To jest gra, gra się w nią dla rozrywki. Opłaca się robić coś co Cię bawi. Jeśli zastanawiasz się pomiędzy górnictwem a robieniem misji, polecam górnictwo. Zarabia się dużo mniej, ale gra jest dużo dynamiczniejsza. Klikasz na asteroidy, czekasz 3 minuty, przeładowujesz rudę, czekasz 3 minuty, przeładowujesz rudę, czekasz 3 minuty, przeładowujesz rudę, czekasz 3 minuty, przeładowujesz rudę, zawozisz rudę, czekasz 3 minuty, przeładowujesz rudę, czekasz 3 minuty....
Może nie brzmi to tak atrakcyjnie na pierwszy rzut oka ale tak naprawdę jest całkiem fajne, relaksujące zajęcie. A przy tym jest o wiele ciekawsze i dynamiczniejsze od misji.
Natomiast na misjach zarobisz więcej, łatwiej i wykorzystasz te same skille do pvp.
Coldim:
--- Cytat: KillaV w Lipiec 23, 2008, 16:25:17 ---Witam!
Proszę mi powiedzieć, czy tak naprawdę to opłaca się wyskilować na tego górnika i tylko tym się zajmować? Bo w tej chwili jestem nieźle zakłopotany, nie wiem czy zrobić górnika czy grać bardziej bojową postacią.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Rozroznic trzeba IMHO na poczatku jedna rzecz, czy chcesz sie zajmowac PVP czy chcesz robic cokolwiek innego. Jesli chcesz robic PVP to misje/kopanie to tylko cos co daje ci kase na statki, z tym ze skillujac na poczatku pod misje robisz tez skille ktore ci sie w pvp przydadza, skillujac pod hulka ciezko(czytaj mase czasu ci to zajmie) bedzie zaglebic sie nagle w pvp. W 0.0 jestes w stanie zarabiac 10mln/h majac moze 3-4mln sp nawet;) Generalnie kopanie staje sie bardziej oplacalne od npc'owania dopiero w momencie kiedy robisz to na 2+ konta(standardowo wyskillowany hulk ciagnie na oko z 35mln/h w bistocie).
P.S
Kopanie jest dramatycznie nudne...
Deaell Portt:
Na EVE-O jest topic z tytulem "Gornik umierajaca profesja" sam tytul powinien ci wszystko wyjasnic. Zeby nie bylo nieporozumienia sam posiadam 3 chary z wymaksowanym hulkiem (mining barge na 5). Wszystko jednak w EVE obraca sie wedlug formuly poswiecony czas=isk. Kopanie przegrywa tu na kazdym froncie: czy to hig sec, low sec, 0.0. Powodem takiego stanu jest loot, ktory wypada z ratow na misjach l3-l4, paskach, konwoje. Kopalem kiedys przez 2 h na 3 hulki, a potem zrobilem misje lvl 4. Okazalo sie , ze z lootu mam 2 x wiecej minsow, a poza tym high end jak megacyt,zydrine. Poza tym misje L4 po misjach l4 masz jeszcze bounty za raty, kase od agenta, lp za misje, partsy, stand do frakcji.To samo z ratow w 0.0, z ktorych wypadaja kosmiczne ilosci lootu, ktore po zmieleniu daja ladna kupke minsow. Poza tym trafilem kilka razy tzw. konwoj spawn i mam na dzien dzisiejszy 100+ mln minsow. Wobec czego sprzedalem hulki , maci i olalem ta profesje bo jest po prostu nieoplacalna. Kopac trzeba w grupie, trzeba zwiezc urobek, trzeba uwazac na hostow a w high secu na ludzi atakujace bezbronne barki. Mowiac krotko olej to i idz w strone ratera, klepacza misji.
Coldim:
--- Cytat: Deaell Portt w Lipiec 24, 2008, 02:59:15 ---Na EVE-O jest topic z tytulem "Gornik umierajaca profesja" sam tytul powinien ci wszystko wyjasnic. Zeby nie bylo nieporozumienia sam posiadam 3 chary z wymaksowanym hulkiem (mining barge na 5). Wszystko jednak w EVE obraca sie wedlug formuly poswiecony czas=isk. Kopanie przegrywa tu na kazdym froncie: czy to hig sec, low sec, 0.0. Powodem takiego stanu jest loot, ktory wypada z ratow na misjach l3-l4, paskach, konwoje. Kopalem kiedys przez 2 h na 3 hulki, a potem zrobilem misje lvl 4. Okazalo sie , ze z lootu mam 2 x wiecej minsow, a poza tym high end jak megacyt,zydrine. Poza tym misje L4 po misjach l4 masz jeszcze bounty za raty, kase od agenta, lp za misje, partsy, stand do frakcji.To samo z ratow w 0.0, z ktorych wypadaja kosmiczne ilosci lootu, ktore po zmieleniu daja ladna kupke minsow. Poza tym trafilem kilka razy tzw. konwoj spawn i mam na dzien dzisiejszy 100+ mln minsow. Wobec czego sprzedalem hulki , maci i olalem ta profesje bo jest po prostu nieoplacalna. Kopac trzeba w grupie, trzeba zwiezc urobek, trzeba uwazac na hostow a w high secu na ludzi atakujace bezbronne barki. Mowiac krotko olej to i idz w strone ratera, klepacza misji.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie sam polecam rattowanie, ale ciekae jestem ze tak slabo wyszedles na tym kopaniu - co kopales? Na 3hulki solo kopie 100kk/h, ile na + wyjdziesz z misji lvl4? Pytam bo nigdy nie zrobilem misji wyzszej niz lvl2 ;)
Deaell Portt:
--- Cytat: Coldim w Lipiec 24, 2008, 08:56:43 ---Generalnie sam polecam rattowanie, ale ciekae jestem ze tak slabo wyszedles na tym kopaniu - co kopales? Na 3hulki solo kopie 100kk/h, ile na + wyjdziesz z misji lvl4? Pytam bo nigdy nie zrobilem misji wyzszej niz lvl2 ;)
--- Koniec cytatu ---
Zalezy co sie kopie. No, ale teraz jak zyd i megacyt polecial na morde to chyba tylko morphite sie oplaca. W high secu za 1h kopania masz 8-10 mln isk. Robiac misje lvl 4 masz w zaleznosci od misji od 15-25 (bounty+kasa od agenta) mln isk, meta 4 loot jak wypadnie (po kilka mln za modul), minsy , partsy. A jak masz misje Angel eskravaganza jak masz tag do ostatniego pocketu to czasami sie nawet jakis faction modul trafi + bounty za bossa. Ja jestem w stanie w 1,20 min wykonac 2 misje lvl4 lacznie z lootowaniem, salvagingiem (2 x faction bsy, zarigowana deska ). No, ale dawno tego juz nie robilem bo Stain jest na tyle bogatym regionem, ze nie musze sie tym parac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej