Eve Online > Dyskusje ogólne
CD-Action i EVE
Dormio:
Z taktycznego punktu widzenia powinno być na odwrot 8)
Najpierw powinna przylecieć zgraja kapitali a dopiero potem watacha BSów i BC. Kapitalom bum w wydaniu DD zrobi niewielką krzywdę (30-50% tarczy max), a BC na pewno padną jeśli nie będa odpowiednio fitowane żeby przetrwać DD (stąd pytanie o rasę tytana).
W gruncie rzeczy podejrzewam, że rozwałka tytana może być tylko wstępem/zachętą do ogólnej i powszechnej nawalanki pomiędzy uczestnikami (ciekawe, czy na SISI mam aktywne konto ?), a z pewnością na tym się może zakończyć niezależnie od wyniku ataku na tytana.
Czy już wiadomo w jakim systemie ma się odbyć imprezka ?
Hastrabull:
ja jestem za :)
Gregorius:
--- Cytuj ---a BC na pewno padną jeśli nie będa odpowiednio fitowane żeby przetrwać DD (stąd pytanie o rasę tytana).
--- Koniec cytatu ---
ale o to mi właśnie chodzi.
Zrozum taki klimat - lecą bsy i bc - BOOM!
i potem wielkie hurra, że CDA zniszczyło nieprzyjacielską flotę.. I za chwilę "o kurwa... co to jest ?" - jak wtedy warpnie na nich spora liczba capitali ^_^... wiesz.. tak, by było ciekawiej.
Bo od razu niszczyć to też nie ma sensu, niech i oni mają frajdę, że coś zniszczyli ^_^. Tym bardziej, że takie BC/BSy można kupić za 1ISK więc można wrócić po chwili ^_^.
Dormio:
--- Cytat: Hastrabull w Wrzesień 07, 2007, 15:21:05 ---ja jestem za :)
--- Koniec cytatu ---
Chętnych pewnie będzie mnóstwo, ale warto by mieć odpowiednio sporo czasu żeby sobie stateczki przygotować przed imprezką. Szkoda przecież tracić czas na szykowanie sprzętu w dniu imprezki.
Nawet jeśliby GMy automagicznie przenosili wszystkich zainteresowanych to i tak szkoda czasu na szykowanie sprzętu na miejscu eventu...
Sam z miłą chęcią przygotowałbym sobie ze 3 lotniskowce, siakieś dready, BSy, CBC, ceptory i insze narzędzia wszelakiej przyjemności. Wiadomo w różnorodności miodność w pierwszym rzędzie.
--- Cytat: Gregorius w Wrzesień 07, 2007, 15:25:23 ---Tym bardziej, że takie BC/BSy można kupić za 1ISK więc można wrócić po chwili ^_^.
--- Koniec cytatu ---
100 ISK, a doliczając do tego fit to głównie i tak nie ISKi tracisz, a czas... Jeśli to ma być pure zabawa i nawalanka to warto to troszkę lepiej zorganizować zawczasu. Stracić te BSy i BC na pewno będziesz miał okazję i czas...
Gregorius:
no w pełni rozumiem, że stracę i czas, dlatego obligatoryjne jest dowiedzenie się, gdzie ów event będzie miał miejsce :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej