Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z DELL 24" panorama
radek_marko:
No więc diagnoza z monitorem była błędna. Podłaczyłem starego CRT i jest to samo. Gra się uruchamia, pojawia się splash screen, a potem słychac muzyczkę i dziwęki tła, a monitor pozostaje czarny :(.
Próbowałem z opcjami w pliku INI - i na nic się to zdało.
Fedajkin:
hehehe, czekaj czekaj, podobne coś miałem ale pod linuksem przy emulacji i po splashu czarne tło i nic więcej... powód był dość błachy - brak czcionki arial.
A tak bajdełej poczytaj trochę forum na eve-o i na pewno znajdziesz (10 sekund szukania i oto efekt: Black window after Splash screen).
Aeon Horax:
--- Cytat: Radoslaw Markowski w Lipiec 16, 2007, 19:36:17 ---No więc diagnoza z monitorem była błędna. Podłaczyłem starego CRT i jest to samo. Gra się uruchamia, pojawia się splash screen, a potem słychac muzyczkę i dziwęki tła, a monitor pozostaje czarny :(.
Próbowałem z opcjami w pliku INI - i na nic się to zdało.
--- Koniec cytatu ---
Sterowniki karty graficznej 100%, miałem identyczna sytuacje pod win
Poprobuj, niekoniecznie najnowsze
Krooszynka:
Ja mam nieco inny problem z monitorkiem. Znaczy nie wiem czy dokładnie z monitorem. Zmieniłam monitor na LCD. i wymieniłam grafe z GF 6600 na 8600. I teraz odpalając evke, po kilku minutach wyłącza mi się monitor. Wyskakuje napis"digital power saving mode" i monitor poprostu się wyłącza. Rzecz dzieje się tylko i wyłącznie podczas grania w Eve. Wszystkie inne aplikacje działają bez problemu.
AMD 64 3200+
GF EN 8600 GTS
Win XP SP 2
2048 DDR
SB Live! 24 Bit!
Xarthias:
Musisz w panelu sterowania wyłączyć wygaszanie monitora. Mi się czasami wygaszacz ekranu włącza mimo, że intensywnie gram :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej