Eve Online > Wsparcie techniczne

Problemy z logowaniem z konta trial

<< < (4/4)

pawcioja:
Witam

Właśnie zaczynam zabawę z EVE i jest kłopot. Założyłem konto trial na które przez przeglądarke moge się spokojnie zalogować. Natomiast jak odpalam klienta gry to znajduje serwer, podaje info ilu graczy, wszystkie patche OK ale niestety nie pasuje login lub hasło. Hasełko i login jest bnkowo OK bo przez strone www na konto bez problemu się loguje. OS to winXP, wyłączone firewale i antywiry.

Czy możecie coś pomóc ?????

pozdrawiam

PawcioJ

NeX:
Włącz firewalla (jednego :) ) i antyvira, bo to potrzebne programy. Jeżeli używasz domyślnego fire z XP sp2, to wejdź w konfigurację w panelu sterowania i wykasuj ustawienia programów (bedą się pytać ponownie o pozwolenie na połączenie z siecią), lub ręcznie dodaj, lub zmień dostęp EVE.

Pamiętaj, że wyłączenie, lub zwykłe skasowanie przeciętnego firewalla niewiele daje, bo wyłączasz tylko GUI, a nie usługę, a blokady są zapisane często na stałe w rejestrze. Firewalle się deinstaluje z ponownym uruchomieniem systemu aby skasowała się usługa systemowa (Można takie usługi też wyłączać bez kasowania używając narzędzi administracyjnych np aby nie deinstalować programu przed wypróbowaniem nowego). Jeżeli tak nie postępujesz, to potem nieświadomy problemu instalujesz następny firewall, lub antywirus z firewallem i masz niepotrzebne problemy z blokdą połączeń. Wiele antywirusów ma wbudowane firewalle i antyspyware. Użytkownicy nie zdają sobie z tego sprawy i instalują posiadając takowe już w systemie. Potem są właśnie problemy z uruchamianiem programów i gier sieciowych. Do firewalli zaliczają się również nakładki chroniące przed fake w p2p i exploitami np PerGuardian, lub Proto. Jeżeli sam sobie z takimi programami nie radzisz, a wiesz, że już kilka instalowałeś, to poproś kogoś obeznanego z siecią aby wyczyścił ci system z pozostałości po nich i / lub udostępnił połączenie dla EVE. W większości przypadków, to rozwiązuje problem połączeń w grach i p2p. Pozostałe kilka procent to blokady na sieci u providera i trzeba się zwrócic o udostępnienie portu dla konkretnej gry.

pawcioja:
No dobra teraz już coś więcej wiem.

Mam teraz wersje klienta 3.21.34914 a z tego co sie doczytałem to na Tranquility jest potrzebna wersja  34791 i wynika z tego że mam jakąś nowszą wersje niż jest wymagana. W chwili obecnej mam info że incompatybily - dziwne bo poprzednio było OK.

Teraz to już sie pogubiłem  :crazy2: Robie reinstal EVE i zobacze co się będzie działo.

---------------EDIT

Zrobiłem reinstal, instalnołem odpowiedniego patcha i poszło. Nie wiem czy to też miało wpływ ale na windowsowym firewalu dodałem EVE jako zaufany program.   ;D  ;D
Teraz szukam jakiegoś torutoriala i podpowiedzi co do konfiguracji postaci  (tych wszystkich ustawień początkowych) tak aby nie wtopić od początku i wybrać takie ocje aby nie wykluczały mojego stylu gry (wybiore korporacje handlową a bedę chciał piratować - to oczywiście przykład).

pozdrawiam

Kalressin:
Pewnie sciagnoles patch testowy z singularity albo multiplicity. Reinstalka w takim przypadku.

Goomich:

--- Cytat: PawcioJ w Lipiec 18, 2007, 20:32:17 ---Teraz szukam jakiegoś torutoriala i podpowiedzi co do konfiguracji postaci  (tych wszystkich ustawień początkowych) tak aby nie wtopić od początku i wybrać takie ocje aby nie wykluczały mojego stylu gry (wybiore korporacje handlową a bedę chciał piratować - to oczywiście przykład).

--- Koniec cytatu ---

To bez znaczenia.
Wybierz taką rasę, która bedzie ci się podobac, ewentualnie background. Przy atrybutach zrób tak, żebyś miał duzo percepcji i inteligencji, sporo memory i willpowera. Charyzmę olej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej