Eve Online > Poradniki

Krążowniki EW czyli PvP dla noobów

<< < (2/4) > >>

Yogos:
Słówek sie czepiasz ;P Pewnie mu chodziło o sensor boostera.

Tyle że w shipach EW med sloty są na wage złota. I szkoda mi ich na boostera.
Na laczka poakuje 2xtargeting system subcontroller i lock jest już całkiem fajny.

Jedna uwaga Xarth jak dumpy to best named T1 bo mniej capa jedzą. I to aż o 1/3. A cap na shipach EW boli strasznie. O cpu nie wspomne.

http://www.eve-online.com/itemdatabase/EN/shipequipment/electronicwarfare/remotesensordampers/5302.asp

http://www.eve-online.com/itemdatabase/EN/shipequipment/electronicwarfare/remotesensordampers/1969.asp

LosBekoczoS:
Czy czasami tu nie chodzi o sensor boostera ??:D to dodaje predkosc lockowania a nie tracking cpu :D

marioosh:
na dampenerach to ja się znam :) więc z tekstu o Marie Celste:

--- Cytuj ---drony nie zaatakują nikogo będącego poza zasięgiem lockowania statku-matki
--- Koniec cytatu ---
nie zgadzam się.. jeżeli przeciwnik wypuści dronki zanim go zdampujesz to masz przerąbane, bo one już nie wrócą tylko walą w ciebie. Jeżeli na odwrót, zdampujesz gościa i on potem wypuści dronki, to może jedynie tymi dronkami próbować zbijać twoje dronki, nie próbuj wtedy lockować jego dronek. Jeżeli jego dronka rozpierdzieli którąś z twoich to szukają innego celu i mogą zaatakować ciebie( atakują jeden z celów, które je lockuje )Gdy nie chcesz aby gosciu zbił ci dronki wystarczy co kilkadziesiąt sekund wezwać je do siebie, przeciwnik nie zdązy ich zlockować ponownie, prawda taka że ma to wpływa na dps ale czasem warto ten trick stosować. w gangu nie ma czasu na takie rzeczy :)

--- Cytuj ---Należy też pamiętać, że dampy mają mniejszy zasięg niż jammery - około 40-50km.

--- Koniec cytatu ---
bez skilli chyba.... ja dampuję z ok. 100km

fajny tekst... podoba mi się :)

Xarthias:
Jak sie ma jakiegoś zbędnego med slota to pewnie, że można sensor boosta wsadzić...
Co do dampów t2/named - to raczej kwestia tego ile chcesz na te dampy wydać :)
Ja używam t2 i problemów z capem nie mam, ale fakt, że mam wymaksowane skille do capa, więc dla początkującego może być to rzeczywiście różnica. No i zapomniałem jeszcze dodać, że do takiego np Signal Suppresion (a pewnie i pozostałych skilli wzmacniających EW) trzeba mieć Electronics na 5. Ale to jest skill z serii "must have", więc i tak go trzeba zrobić.

Co do tych dron vs dampy - to jak znajdę chwilę to przetestuję, bo nikt z kim rozmawiałem nie jest tego pewien na 100%.

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Xarthias w Czerwiec 13, 2007, 13:44:43 ---Co do tych dron vs dampy - to jak znajdę chwilę to przetestuję, bo nikt z kim rozmawiałem nie jest tego pewien na 100%.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli jesteś zdampowany i masz 2km locking range to zawsze możesz wypuścić drony i następna osoba, która Cię zaatakuje zostanie również zaatakowana przez drony. Locking range statku jest brany pod uwagę tylko gdy chcesz bezpośrednio "sterować" dronami wskazując im cele. To samo dotyczy jammerów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej