Eve Online > Dyskusje ogólne

Matari vs Gallente

(1/5) > >>

Voulture:
Uwaga noob topic. Mozecie flejmowac, byle z funem :P

No wiec, dotarlem do momentu do ktorego dochodziwiekszosc graczy zabawiajacych sie caldari z missilkami - ze nie maja juz co skillowac a capitale sa drogie i fuj. Postanowilem wiec pzrerzucc sie na jakas rase, ktora pod wzgledem pvp i ceny (!) wypadnie wiele lepiej. NIe bede ukrywal, ze jedynym skillem w gunnery poki co jest awu na 4 i gunnery na boajze 3. Ammarow nie chce, nie kreci mnie ich idea wiec zostaja mi praktycznie dwie rasy do wyboru. Commandy juz mam, dowolny inny command czy hac to ok 20d, pozostaje fit...

Gallente:

+ Hybridy, co odblokowuje mi np Rokha czy Eagle'a
+ Drony, med t2 juz mam dawno, a tu bonusiki dojda
+ Astarte i Deimos I Megas/Rokh  :laugh:
- Skillowanie armor tanka
- Gallente, wiecie

Ekhem... Bez homofobicznych porównań proszę  :knuppel2:
 :2funny:
X.

Matari:

+ Shield tank w wielu wypadkach
+ Matari, wiecie
+ Vaga i Muninn i Sleipnir (+ reszta ;] )
- Armor tanka nie unikne, chocby dla phoona

Jakies sugestie? Doswiadczenie? Rady? Bede wdzieczny, sam wolalbym chyba matarow, ale skzoda mi rokha np ;)

Venzon 2003:
matari

Ellaine:
Gally. Maksowanie skilli na dze T2 dzialka to duzo wiecej niz na tank, tak masz jedne dzialka dla 2 ras statkow.

Goomich:
Galarente.
Skillowanie armor tanka to pryszcz (2 skille rank 1 i jeden rank 2 (i cztery kompensacje  :P)), hybrydy mają bonusy u obu ras, a jak kiedys tam będziesz przechodził na matari, to zostanie ci zrobienie tylko ich statków i projectili

Ramsfeld:
hehheh :) ja juz jestem po tym dylemacie i wybralem Gallente  czemu ? Voulture Eagle i Rokh wszystkie lataja na railach :) a pozatym jestem zdania ze  nie ma nic lepszego na bliski dystans jak Megathron na Blasterach jedyne co mnie kusilo w innych rasach to niesamowity alpha strike Tempesta
http://www.ioncore.org/killboard/?a=kill_detail&kll_id=1471
podczas tej bitwy doklola latalo 50 statkow ION  Johny strzelil tylko raz :P
jeszcze jednum plusem mataki jest shild tank  bedac caldari masz go juz wyskilowanego ale moim zdaniem shild tank na PVP jest do dupy :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej