Eve Online > Dyskusje ogólne

Opowieść o prawdziwej RPG

<< < (4/5) > >>

Loc0:

--- Cytat: AngelMarc w Kwiecień 28, 2007, 18:28:46 ---bo ja nie potrzebuje kompa i 3d baru zeby pogadac i posmiac se z kumplami :2funny:

--- Koniec cytatu ---
soczysty docinek ;p ale jest w nim troche racji bo ostatnio gralem ze starymi i nieco nowszymi znajomymi w css i ktos walnal haslo ze za niedlugo majowy weekend i gramy non stop. Porypani ludzie - komp to dodatkowa rozrywka a nie podstawa zycia.

Ellaine:
Ja gram caly wolny czas, w ten weekend moze nawet pelna godzine :)

NeX:
Trudno określić, czy gram w wolnym czasie, bo zasadniczo mi za niego płacą. Niestety są to godziny aktywnością graczy zdecydowanie nieodpowiadające polskiej szerokości geograficznej. Łatwiej spotkać jakieś zamorskie stwory. Czy wirtualny bar jest dobry, czy zły nie mnie oceniać, bo go w EVE jeszcze nie ma, ale jeżeli jakiś dev grał np w Anarchy, to wie że można w takich miejscach spotkać czasem większe tłumy niż na lokacjach do walki PVP. Widocznie dla wielu graczy, to całkiem wygodny sposób komunikacji i nic dziwnego, że marketing CCP mocno akcentuje nową cechę EVE. Związek wirtualnych barów z prawdziwymi jest raczej żaden i to, co robimy w realu nijak się ma do miejsc rozrywki w grach, więc popisy kaskaderskie, o tym ze ktoś niepotrzebuje kompa aby pogadać z kumplami, można sobie o kant dupy rozbić. Rozciagając takie frazesy, można napisać: po co wogóle grać w EVE, można przecież pograć w piłkę, pokera, czy przejść się do pubu. Skoro jednak gramy, to niby dlaczego miałbym nie rozmawiać z ludźmi, którzy są rozrzuceni w większości na tysiące kilometrów. Kompletna bzdura i produkowanie zbędnych problemów.

Co do postów AngelMarc'a chciałem nawet pobawić się flamem, ale chłopak pisze tak bełkotliwie, że niewiele można z jego pseudoargumetami wyciąganymi bez ładu i składu zrobić. W sumie nie ma na co odpowiadać.

korpusz:
AngelMarc apropo FPSowego latania to poczytaj sobie to.

A co do chodzenia po stacjach to gdzies widzialem topic założony przez CCP ktory mial 9 stron, dotarłem do 5 i przytłaczająca większość postów była w stylu o mamo jakie to zajefajne. Wniosek nasówa się taki, że albo CCP robi dokladnie to czego chcą gracze albo Ty wiesz o czymś czego my nie wiemy. Mi się osobiście sama idea chodzenia postacjach i latania w atmosferze bardzo podoba, aczkolwiek minie duuużo czasu zanim z tych dodatków zrobi się coś naprawde użytecznego. Jedyne czego się boję to to, że dużo osób przestanie wogóle wychylać nosa ze stacji i nie będzie do kogo strzelać, jednak patrząc okiem kerbira to jak ubędzie troche luda z niektórych części 0.0 to będzie więcej mniejsca do kerbirzenia ;)

EDIT
EVE Ambulation (aka Full Body Avatar) Discussion o ten topic mi chodziło.

ArchenTheGreat:

--- Cytat: AngelMarc w Kwiecień 27, 2007, 16:07:22 ---moze ccp by sie zapytalo graczy w jakim kierunku rozwijac gre a nie bladzic, w gaszczu propozycju na pewno by sie powtorzylo pare co by dalo jakis obraz czego gracze oczekuja a co za tym idzie daloby rozwiniecie gry i wiecej uzytkownikow i wiecej kasy

--- Koniec cytatu ---

O ile pamiętam dyskusje z EVE-O to w ciągu 3 lat więcej widziałem ludzi rozważających chodzenie po stacjach niż realistyczną fizykę. Faktem jest, że było to raczej w kontekście walki w stacjach ale Ambulation wygląda na krok w tym kierunku. Czyli CCP słucha graczy, najwyraźniej jednak gracze chcą czego innego niż Ty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej