Eve Online > Dyskusje ogólne

Opowieść o prawdziwej RPG

<< < (3/5) > >>

NeX:

--- Cytat: AngelMarc w Kwiecień 26, 2007, 22:52:03 --- :tickedoff:
czy ja niewyraznie pisze?
 :tickedoff:

--- Koniec cytatu ---

Trochę ekscentrycznie, Podobnie jak wypowiadasz się na "Polishu"  :2funny:
OK tak jest zabawniej, ale przyjmij wpierw do wiadomości, że CCP już postawiło najwydajniejszy supekomputer jaki działa w tej branży, więc co proponujesz - podłączyc sie do NASA, Pentagonu, a może jakś uniwersytecki superclaster udzieli nam mocy obliczeniowej. Najlepiej napisz petycje wprost do IBMa i niech dają promocyjną zniżkę, to zabudujemy procesorami duże boisko w Polsce aby sobie popykać w EVE-Online. Naród napewno zrobi ściepe na taki światły cel :idiot2:

ArchenTheGreat:

--- Cytat: AngelMarc w Kwiecień 26, 2007, 22:52:03 --- :tickedoff:
czy ja niewyraznie pisze?

napisalem ze to moze byc problem z enginem
z tego co wiem do zaawansowanych zadan stawia sie specjalne komputery
wiec moze remodeling enginu gry i postwienie kompa [ jeden chyba nie wytrzyma ] lub grupy kompow odpowiedzialnych za fizyke gry? zreszta, kilka gier online podobnych do eve pokazalo ze da sie zrobic bardzo zaawansowana fizyke gry niz ta obecna, wiec dalej bym optowal za forma ze tylko CCP nie chce tego zrobic z jakiego powodu  :tickedoff:

--- Koniec cytatu ---

Być może dałoby się to zrealizować. Problem w tym, że CCP musi sie liczyć z kosztami. Jako firma prywatna musi przynosić dochody i liczyć się z ograniczonymi zasobami. Pieniądze wydawane są na projekty najistotniejsze, takie które mogą przynieść zysk.

Dodanie realistycznej fizyki pociągnęłoby za sobą prawdopodobnie olbrzymie nakłady na sprzęt w zamian dając niewiele. Moim zdaniem więcej osób przyciągnie do EVE projekt Ambulation niż realistyczne zderzenia (wystarczy spojrzeć na popularność filmiku prezentującego Ambulation).

AngelMarc:
spoko  :uglystupid2:

jedna sensowna odpowiedz, w dodatku i tak bardziej usprawiedliwiajaca
nex ty sie zastanbow czasami, zreszta moze w sumie lepiej nie bo by ci zajelo nastepne stulecie zeby przemyslec sprawe
napisalem ze rozumiem ze jest to problem enginu gry, nie mam pretensji [ bo i po co ] rozumiem ze skomplikowane obliczenia trajectori wynikowej kursu malych statkow bylyby bardzo "zapychajacym" czyms w necie i trafficu eve

ale coz, sam osobicie nie moge sobie wuobrazic jakby mozna kierowc statkiem bezposrednio z poziomu duuuzych statkow, ale frejki? male zgrabne i wprost przystosowane do manewrow nieautomatycznych, kwestia obliczen jak juz xart w innym poscie napisal i kazdy chyba wie moglaby sie odbywac na kompach [ pomijam sprawe ze niektore kompy sa wolne ] w innych grach dalo sie to zrobic czemu nie w tej

rozwiazenie typu ze ma sie do wyboru lot polautomatyczny a reczny chyba by rozwiazalo problem wielkich bitew gdzie i tak nie jestesmy w stanie kontrolowac statku recznie bo jest wiecej zabawy z uzbrojeniem, niz manewrami
ale gdzie w gre wchodza "solowki" na paskach w low sec lub 0.0 to czemu nie? ile wiecej frajdy by bylo?

sorki ale tlumaczenie ze to spowodowaloby tylko straszne lagi i trafic nie jest gloopie do konca, fakt ten engin gry jest starszy niz wiekszosc gier napisanych pod taka fizyke, moze sie cos zmieni w nastepnej wersji

sorki ale jakos nie przemawiaja do mnie lazenie po stacji [ no chyba ze z elemantami fpp, a watpie zeby takowe byly ], latanie po planecie? a ciekawe co nam da to latanie bo jakos tez tego nie widze
rozumiem jakby wprowadzili cos w stylu przechwytywania statkow wroga, atak na planete, jakies ciekawostki rozwijajace gre, ale wodotryski jakie proponuja sa jak ostatni wynalazek microshitu - "..fajne ale po kij mi to..."
podsumowujac
moze ccp by sie zapytalo graczy w jakim kierunku rozwijac gre a nie bladzic, w gaszczu propozycju na pewno by sie powtorzylo pare co by dalo jakis obraz czego gracze oczekuja a co za tym idzie daloby rozwiniecie gry i wiecej uzytkownikow i wiecej kasy
jakos nigdy nie widzialem zeby CCP przeprowadzilo jakiekolwiek badania w tej sprawie, wiec ja sie pytam na jakiej podstawie mysla ze to co chca zrobic jest tak naprawde fajne, potrzebne i da jakis odzwiek w grze?

NeX:
AngelMarc ty się taki urodziłeś, czy to efekt farmakologii jakiejś?  :uglystupid2:
Masz wrażenie, że odkrywasz prawdy objawione tylko cały, zły świat EVE się sprzysiągł i ciebie nie rozumie.
Pójdziesz może kiedyś do porządnej pracy i podpatrzysz przez szybkę jak wygląda prawdziwy komputer, a na kablówce znajdź jakiś kanał gdzie ci opowiedzą co taka maszynka potrafi i jak to w sumie niewiele w porównaniu do tego co trzeba za nią zapłacić. Generalnie staraj się przy tym zbyt dużo nie myśleć bo móżdżek ci zaparuje i będziesz miał problemy w precyzyjnym operowaniu dżojstkiem. Tak na marginesie wyobraź sobie, że EVE-Online to chyba jedyna gra, która bierze pod uwagę zapatrywania graczy i developezy w miarę upływu czasu wprowadzaja zmiany w zgodzie z rozsądnymi oczekiwaniami. Co do chodzenia po stacjach i latania w atmosferze, to właśnie gracze od początku istnienia EVE domagają się takiej możliwości i raczej mają dogłębnie w dupie argumenty kogoś oderwanego od dżojpada w PS i tęsknącego za zręcznościowym modelem walki. Chcą baru do pogadania z kumplami w pelnym 3D.

AngelMarc:
nex dorosnac to ty musisz i oderwac sie od kompa  :uglystupid2:

bo ja nie potrzebuje kompa i 3d baru zeby pogadac i posmiac se z kumplami :2funny:

no chyba ze tobie juz tak wyobraznia stanela, ze po prostu nie widzisz niczego innego
szkoda slow, po prostu 2 razy przemysl co piszesz, zaprzeczanie same w sobie i debilne stwierdzenia w stylu " bo ja tak chce" to chyba w przedszkolu bylo   :buck2:
no mala poprawka, mam tez teraz w 4 RP, ale wszyscy wiedza ze "moherowe" myslenie nie jest dobre  :2funny:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej