Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE - Online & Poland
misao:
tak jak mowi albi ^_^ gimnazjalisci i tak graja w wowa:) awe jest gra dla ludzi ktorzy chca czegos wiecej ( w 90% przypadkow Frontiera multiplayer)
MightyBaz:
--- Cytat: Sensei w Maj 25, 2007, 00:40:27 ---...Ach napiszę coś i ja. Tak sobie czytam posty Orbisa i doszedłem do wniosku, że ktoś musi uświadomić go w kwestii zwiększania liczby polskich graczy...
--- Koniec cytatu ---
nie obraź sie na mnie, to co napisze nie jest skierowane do Ciebie personalnie, ale to takiego punktu widzenia..
gry MMO maja olbrzymi potencjal, wystarczy spojrzec na przychody vs rozrywka - obroty rosna gwaltownie od kilku lat, sukces WoWa , Guild Wars pokazal, ze jest to tez bardzo dochodowy biznes...a Polska jest lakomym kąskiem...stad pewnie kampania reklamowa w mediach...i o to chodzi...wiecej graczy to wiecej mozliwosci dopasowania sie do lokalnego rynku. Sprawy polityczne, finansowe, spoleczne maja mniejsze znaczenie niz twardy i racjonalny biznes...wieksze wplywy to wieksze mozliwosci
Jaka z tego puenta...takie problemy sa na calym swiecie, wlaczajac to Islandie...i wydaje mi sie ze CCP jednak wychodzi naprzeciw graczom poprzez wprowadzenia time codes... nie masz real PLN, ale masz leb na karku to zarabiasz w EvE iski i kupujesz TC...
rafaello:
hmmm
co do kwoty jaka trzeba placic... to ccp zrobilo juz wystarczajaco duzo - mozna kupic tc za iski - dla mnie eot
i jajczenie ze drogo to pier......
co do sytuacji finansowej - wiekszosc z nas starych wilkow placila od poczatku kartami kredytowymi i nikt ni eplakal za specjalnie
za darmo najlepiej ? ze rachunki za wysokie ? ojej.... to moga pograc w cos innego ( wieeemm wieeemm nie moga :D eve roxx )
tlumaczenie calej eve.... jest dla mnie osobiscie kontrowersyjne - z jednej strony cenie sobie obecna dojrzalosc ludzi grajacych w eve (no.. moze nie wszystkich) znajomosc jezyka i oplaty stawiaja pewna bariere ktora dobrze robi polskiemu community
wiem.. bo prawie 3 lata temu wyszedlem z kanalu polish....
chyba znowu jestem gotowy zeby tam zajrzec :D
Ellaine:
O Polskiej wersji Eve już Orbis się wypowiedział - będzie nas więcej, zacznie się taki projekt.
O płatnościach nie ma co dyskutować, są takie same wszędzie (z poprawką na podział Europa/reszta). MMORPG akurat nie może być tańsze w zależności od kraju, bo klientela i tak jest globalna i będzie kupować tam gdzie jest najtaniej. Wydaje mi się, że sprzedawanie Europejczykom drożej też nie za bardzo wychodzi. No i można kupować TC za ISK.
Goomich:
--- Cytat: rafaello w Maj 25, 2007, 10:25:11 ---za darmo najlepiej ? ze rachunki za wysokie ? ojej.... to moga pograc w cos innego ( wieeemm wieeemm nie moga :D eve roxx )
--- Koniec cytatu ---
Eee, tam. Space Rangers 2 kosztuje tylko 3 dychy. ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej