Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE - Online & Poland
Voulture:
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=5&Itemid=6
A i to nie wszystkie, ostatnia na polishu widzialem kilka nowych po 20 i wiecej osob...
Liquor82:
mam 25 lat i pracuje w handlu , jestem nowy dopiero poznaje swiat EVE, CCP chce by wiecej osob w Polsce gralo to musi zrobic Polska wersje jezykowa chocby okrojona ale musi. W zyciu nie slyszalem by ludzie ktorzy zarabiaja na sprzedawaniu uslug tlumaczyli braki w swoim produkcie na rynku zagranicznym a takim jest dla nich nasza ojczyzna slaba sprzedarza a tak jest w przypadku EVE Ja place wiec wymagam nie ma Polskiej wersji nie place to proste .
Kupujecie sprzet elektroniczny samochody itp wydajecie swoje ciezko zarobione pieniadze i obsluguje was czlowiek poslugujacy sie j.angielskim ???? wolne zarty... a jesli tak to ja sprzedaje swietne telefony ale niestety by moc z nich kozystac trzeba znac jezyk arabski:P
Narazie sie nie poddaje EVE to fascynujacy swiat i warty odrobiny zachodu jednak dla osob nie znajacych angielskiego jest nieosiagalna.....
Szkoda ze nie znam angielskiego na tyle by moc moja wypowiedz przetlumaczyc:/ moze ktos zyczliwy i madrzejszy moglby to zrobic:D
Liquor82:
Oczywiscie zgadzam sie jezyk angielski to podstawa w dzisiejszym swiecie jednak powiedz to francuzom;) moja wypowiedz byla odpowiedzia na argument Pana z CCP ze w Polsce malo ludzi gra w EVE. Podtrzymuje swoje zdanie jesli ktos nie chce inwestowac w rynek(Polska) i swoj produkt(EVE) a oczekuje zwiekszonej sprzedarzy to chyba sie pomylil z wkykonywanym zajeciem, zawodem....
I chyba latwiej dodac male spolszczenie EVE niz uczyc Polakow angielskiego ;)
Ellaine:
To wszystko kwestia policzenia zwrotu inwestycji. CCP wie, że tlumaczenie zakosztuje ich X$, zatrudnienie lokalnego dla danego kraju GMa - Y$, i chca zeby ta inwestycja sie zwracala. Wiedza zapewne orientacyjnie, o ile % wprowadzenie lokalnej wersji potrafi zwiekszyc sprzedaż na dany kraj, bo robili to juz wiele razy. Spodziewane zyski z tego wzrostu sprzedazy musza poprostu przekroczyc koszty wdrozenia projektu.
Swoja droga to dziwne ze Polakow jest za malo, bo polish jest jednym z pelniejszych kanalow jezykowych w Eve. Moze CCP liczy ludzi ktorzy przy karcie platniczej w polu adres maja Poland? Jesli tak, to blad, bo polowa Polakow mieszka w Londynie a druga polowa placi Time Codami ;)
MHCMega:
--- Cytat: Albi w Lipiec 02, 2007, 17:32:09 ---Swoja droga to dziwne ze Polakow jest za malo, bo polish jest jednym z pelniejszych kanalow jezykowych w Eve. Moze CCP liczy ludzi ktorzy przy karcie platniczej w polu adres maja Poland? Jesli tak, to blad, bo polowa Polakow mieszka w Londynie a druga polowa placi Time Codami ;)
--- Koniec cytatu ---
Ja bym raczej przypuszczał że niewielu jest polaków którzy jednocześnie byliby skłonni zagrać w EvE i nie znją angielskiego.
Na zachodzie MMO "zeszły pod strzechy" tak że chłop wraca z pola i siada do PC - więc musi mieć swoją wersje językową.
Natomiast gdyby z ogółu polaków wybrać tych co potrafą obsłużyć PC i wiedzą co to MMO, a z tego odrzucic tych co preferują fantasy nad sci-fi, a dalej wybrać tych których stać na TC - to sie okaże że 95% z nich to ludzie z wykształceniem / aspiracjami umozliwiającymi przynajmniej czytanie komunikatów i pisanie w czatach po angielsku.
Po prostu za mało "niewykształconych dostatecznie" (ekhm...) gra w polsce w MMO by było po co robić polska wersję językową.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej