Eve Online > Market

Private Equity Fund

(1/4) > >>

MightyBaz:
chcialbym zalozyc nowy fundusz inwestycyjny, szukam chetnych ...

zasady sa banalnie proste

wszyscy inwestorzy dostaja kase np. co miesiac jako pewien ustalony procent z zarobionej kasy.
Kasa zostanie zainwestowana w zakup rentownych bpo t2, nastepnie albo ich odsprzedaz z zyskiem, albo uruchomienie produkcji i sprzedaz. Decyzje podejmuja inwestorzy wiekszoscia glosow, kazdorazowo.

Jak wyglada taki fundusz w praktyce:
1. ustala sie kwote za jedna jednostke udzialu np. 10m / szt
2. ustala sie kwote z zysku jaka przeznacza sie na obsluge % z zysku dla inwestorow w jakims okresie czasu.
PRZYKLAD:
* mamy 1000m w funduszu,
* po miesiacu mamy 1200m
* czyli 200m zysk,
* z tych 200M np. 50% przeznaczamy dla inwestorow w miesiacu (100m dzielone zgodnie z jednostkami uczestnictwa)
* 20% na wyplaty dla zarzadzajacych funduszem (40m)
* pozostale 30% jest dalej kapitalizowane
* czyli po miesiacu zostaje 1060m do dalszej kapitalizacji (1000m plus 60m (te 30%)) itd, itd
Zasady szczegolwe zostana opracowane wtedy kiedy bedzie pare osob, chcacych zaangazowac swoj kapital.

Wydaje sie, ze min kwota wejscia to jakies 10b isk...niom w koncu mowimy o zarabianiu duzej kasy, zatem drobni inwestorzy moze troche pozniej...

jesli ktos jest zainteresowany prosba o maila in game do mnie.

Poprawiłem tytuł - staraj się nie nadużywać kapitalików ;)
X.

Ezachiel:
Pomysl spuzniony z rok w mojej opini.
W chwili obecnej CCP deklaruje ze skasuje BPO t2 i zastapi je ich odpowiednikami typu BPC o zwiekszonej ilosci run.
Ponieważ słowo Soon[tm] wypowiadane przez CCP nalezy traktowac dość lużno może się okazać ze nastąpi to za miesiąc lub za rok.
Druga sprawa, niebawem wejdzie na rynek masa nowych BPO t2 jesli loteria bedzie uczciwa, spowoduje to spadek cen na t2, stazy wyjadacze juz zaczeli wyprzedawac bpo t2 z tego co obserwuje na eve-online forum lub przynajmniej wymieniac na takie o maksymalnym, zysku np hac-e.

Nie jest to dobry pomysł na inwestycje w mojej opini.

MightyBaz:

pomysl nie jest spozniony, on zawsze jest na czasie , jesli chcesz szybciej i wiecej zarabiac. Grupa inwestorow z kasa ma wieksze mozliwosci niz jeden. Natomiast sam pomysl jako taki powstal juz wtedy kiedy pojawily sie srodki platnicze. Czyli nowatorski to on nie jest  ;D

A propos na co i ile, taka decyzje podejmuje sie wspolnie - inwestowac mozna bardzo roznie...

Przyznam, ze nie widzialem zadnego info na dev blogach o zamianie bpo t2 na bpc t2 z iles tam runs. Mozesz dac linka?

Jesli nie bedzie bpo t2 to jak sam mowisz beda bpc t2, mnie to bez roznicy czy zarabiam na ammo, czy na titanach - zalezy ile mam kasy, wtedy wiem jaki rynek moge juz objac...

mam pare ciekawych pomyslow, ale z 20b to moge sobie na razie tylko robic handelek na troche wieksza skale  ;D  np. zalamac rynek w Rens , co zreszta wkurzylo ostatnio klku producentow  :2funny:

Mnie to akurat bawi...dlatego dalem taka sugestie...

Ezachiel:
http://myeve.eve-online.com/devblog.asp?a=blog&bid=431

MightyBaz:
jedyne co tam napisali to:

" ...After that, Invention - the player driven way to achieve Tech 2 blueprint copies would be the only way to get into Tech 2... "

moje pytanie brzmi:

what f*** is going on ?

wnioski CCP :
"...We don't have the answers yet, but sincerely hope you'll participate in this debate about the future of technology in EVE and help us find the answers. A corny movie said, "you make me want to be a better Amarr" and I'm feelin' it..."

czyli wiemy, ze nic nie wiemy...niom

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej