Eve Online > Dyskusje ogólne

Capital w sys.>0.4?

(1/3) > >>

BANK ROBBER:
Witam serdecznie wszystkich , mój pierwszy post na centrali a że ostatnio rozważam postawienie posa laboratotyjnego w hi-secu postanowiłem od tego zacząć i zapytać :)

Tak jak w temacie , tylko sprecyzuje , czy mając posa w systemie powyzej 0.4 z umieszczoną w nim dużą fabryczka , możemy na nim wyprodukowac np. carriera????

Pozdrawiam

Ichneumon:
jak twoj corp ma standing u jakiejs frakcji powyzej 5 to mozesz postawic posa w 0.5 na terenie danej frakcji

Ezachiel:
Chyba nie da się powiesić Fabryczki do statków w HI-Secu.
Wiem że napeno nie da się powiesić reaktorka, capital ship shipyard i paru innych gadzetów, co do Equipment factory i Large ship Facory nie powiem.
Trzeba by zrobić test. Np na SISI :)

Ireul mozna postawić pos w hi-sec od 0,5 do 0,7, poza normalnym paliwem do pos potrzeba też starmap chart's danej frakcji, idzie jeden na godzine.

Gotowy kompleks POs można kupić od kogos kto świadczy takie usługi, lub samemu zrobić. To banalnie proste jest, sprawdza sie gdzie mam wysoki standing, zakladam swó włąsny korp, po paru dniach korp 1 osobowy ma taki sam standing do danej frakcji jak dana postac, stawi się POS, invituje do korpa osobe chcącą kupić kompleks, daje sie jej CEO i się wychodzi z korpa. Takich pos bez obrony jest w HI-sec od cholery, zwykle sa to kompleksy labolatoryjne dla korpów.

Kamoris:
A zeby postawic capital shgipyard nie tzreba czasem miec sovergeinty (czy jak tam sie to pisze)???

Ezachiel:

--- Cytat: Kamoris w Luty 26, 2007, 09:37:25 ---A zeby postawic capital shgipyard nie tzreba czasem miec sovergeinty (czy jak tam sie to pisze)???

--- Koniec cytatu ---
Potrzeba, ale ten gadzet jest cholernie drogi i potrzebny tylko do budowy mothershipów i titanów. Zwykłe dready, freightery czy lotniska mozna budować nawet w stoczni npc. Róznica polega na czasie. W przypadku produkcji POs'owej zarabiamy ok 25% czasu na produkcji w porównaniu do npc fabryki. Róznica jest taka że w POS mozna zrobić 3 lotniska miesiacznie a w npc 2 lotniska :)
Inna bajka jest taka ze moduły capitalów sa cholernie duże, i do transportu zasadne było by wybitnie uzycie freightera, inaczej to sie zajezdzic mozna, bo na lotnisko potrzeba ok 130-150 modułów a to ok 130 kursów indusiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej